Business & Finance Δευτέρα 4/07/2022, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Άνοδο καταγράφουν τα χρηματιστήρια στην έναρξη της εβδομάδας

Ευρώπη: Άνοδο καταγράφουν τα χρηματιστήρια στην έναρξη της εβδομάδας

Ανοδικά κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση που είναι η πρώτη για την τρέχουσα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις οριακές μεταβολές αρνητικές ή θετικές με τις οποίες έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς την ερχόμενη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση. Συνεδρίαση στην οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αποφάσισαν να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στις 21 του τρέχοντος μήνα, η πρώτη επιτοκιακή αύξηση από το 2011. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,80% έχοντας ως επί το πλείστον τους κυριότερους κλάδους του σε θετικό έδαφος. 

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης περιηγείται πέριξ του μηδενός, του Λονδίνου παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα μεταξύ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ευρισκόμενο στο +1,20%, στο Παρίσι το χρηματιστήριο προσθέτει 0,62% και στο Μιλάνο 0,52%. 

Ράλι πραγματοποιεί ο κλάδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της τάξεως του 4%, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πάει ξανά στα ύψη. 

Άνοδο 2,18% καταγράφει ο κλάδος των πρώτων υλών, με τις τιμές των μετάλλων να κινούνται ανοδικά και να ευνοούν έτσι τον εν λόγω κλάδο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News