Business & Finance Δευτέρα 4/07/2022, 15:14
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αναδίπλωση και προσπάθεια να κρατηθεί άνω του μηδενός 

Χρηματιστήριο: Αναδίπλωση και προσπάθεια να κρατηθεί άνω του μηδενός 

Με «σβηστές μηχανές» πορεύεται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την ήπια ανοδική αντίδραση που έβγαλε νωρίτερα στη εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα. 

Η άνοδος αυτή που σημείωνε έφερε τον Γενικό Δείκτη έως τις 812,23 μονάδες στο υψηλό ημέρας, ωστόσο στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα με αποτέλεσμα να δίνει μάχη να διατηρηθεί άνω του μηδενός εντούτοις αποτυχημένα καθώς υποχωρεί κατά 0,06% στις 805,37 μονάδες. Οι έντονες πιέσεις που ασκούνται στις τραπεζικές μετοχές, απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που παρουσίαζε το ελληνικό χρηματιστήριο. 

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 23 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 9,5 εκατ. τεμάχια. 

Σε χαμηλές πτήσεις και οι Δείκτης Υψηλής και Μεσαίες Κεφαλαιοποίησης, με τον πρώτο να υποχωρεί κατά 0,12% και τον δεύτερο να βρίσκεται στο +0,13%. 

Αντιθέτως πλήγμα και μάλιστα σοβαρό δέχεται ο τραπεζικός δείκτης χάνοντας περισσότερο από 2,40%, καθώς οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών και είναι εκείνες που παρουσιάζουν τη χειρότερη εικόνα από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Alpha Bank -3,52%, Eurobank -2,28%, Εθνική -1,96%, Πειραιώς -2,71%). 

Η ανακοίνωση της Lamda ότι αυτή την εβδομάδα από την Τετάρτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα διατίθενται οι ομολογίες προς κάλυψη του πράσινου ομολόγου της δεν βοήθησε τη μετοχή της καθώς χάνει περί του 1,90%. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, το ύψος του πράσινου ομολόγου θα φθάσει έως και τα 230 εκατ. ευρώ και έχει διάρκεια επτά ετών.

Το ομόλογο θα είναι διαιρούμενο σε έως 230.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου.

Από την άλλη ισχυρά κέρδη καταγράφει η μετοχή του ΟΤΕ (+2,92%) μετά την ανακοίνωση ότι η Deutsche Telekom που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην εισηγμένη προχωράει σε δημιουργία ενός κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub) στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες ΙΤ της DT στη Γερμανία, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού. Για τη στελέχωση του κέντρου θα προσληφθούν περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της πληροφορικής στην Ελλάδα. 

Στα ίδια επίπεδα διαπραγματεύεται και η μετοχή της Σαράντης, ενώ στο +2,11% βρίσκεται η μετοχή της Aegean. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Deutsche Telekom: Δημιουργεί κέντρο πληροφορικής και λογισμικού στην Θεσσαλονίκη

Lamda Development: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς για το πράσινο ομόλογο

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News