Business & Finance Παρασκευή 1/07/2022, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Με το δεξί» στην έναρξη του β΄ τριμήνου 

Wall Street: «Με το δεξί» στην έναρξη του β΄ τριμήνου 

Έχοντας αφήσει πίσω της ένα ιδιαιτέρως επεισοδιακό εξάμηνο, η Wall Street είσερχεται στο β΄ εξάμηνο με τους τρεις βασικούς της χρηματιστηριακούς δείκτες να προσπαθούν δειλά να διαμορφώσουν ένα θετικό κλίμα, στη λογική ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,35%, ο S&P 500 κινείται ελαφρώς υψηλότερα στο +0,50%, με τον Nasdaq να κερδίζει σχεδόν 0,40%. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αφήνει πίσω του ένα από τα χειρότερα πρώτα εξάμηνα που έχει βιώσει στην ιστορία του. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Nasdaq κατέγραψε το χειρότερο ξεκίνημα έξι μηνών στην ιστορία του. 

Για τον Dow Jones το προηγούμενο ήταν το χειρότερο πρώτο ήμισυ από το 1962, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, δείκτης βαρόμετρο για όχι μόνο για το αμερικανικό άλλα και για το παγκόσμιο επιχειρείν, είχε το χειρότερό του πρώτο εξάμηνο από το 1970. 

Οι φόβοι για πρόκληση ύφεσης εξαιτίας της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Fed, πυροδότησαν ένα μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων με αποτέλεσμα οι μετοχές να ματώσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι εκροές από τις μετοχές ξεπέρασαν τα 13 τρισ. δολάρια, επίπεδα παρόμοια με αυτά του 2020, όταν ο ερχομός της πανδημίας προξένησε τρόμο σε όλα τα επίπεδα της ζωής.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News