ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Η πανωλεθρία στις αγορές και οι επιδόσεις του ΧΑ σε 3 γραφήματα

Deutsche Bank: Η πανωλεθρία στις αγορές και οι επιδόσεις του ΧΑ σε 3 γραφήματα

Ρέει αίμα στις αγορές, όπως δείχνει η απολογιστική έκθεση της Deutsche Bank για το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

«Είναι δύσκολο να υπερβάλουμε για το πόσο άσχημες είναι οι επιδόσεις των αγορών τους τελευταίους μήνες, με τις αποδόσεις του δεύτερου τριμήνου να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του πρώτου τριμήνου», σημειώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.  «Μία σειρά από επενδύσεις σημείωσαν σημαντικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, των εταιρικών και των κρατικών ομολόγων, ενώ το δολάριο και κάποια εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο, ήταν ανάμεσα στις λιγοστές εξαιρέσεις». 

Deutsche Bank: Η πανωλεθρία στις αγορές και οι επιδόσεις του ΧΑ σε 3 γραφήματα-1

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, ο S&P 500 σημείωσε το χειρότερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων 60 ετών, ενώ τον Ιούνιο, μόνο 2 από τις 38 επενδύσεις που παρακολουθεί ο οίκος βρέθηκαν σε θετικό έδαφος. Πρόκειται για κάτι που είχε καταγραφεί ξανά στα πρώτα στάδια του χάους των αγορών, με την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. 

Deutsche Bank: Η πανωλεθρία στις αγορές και οι επιδόσεις του ΧΑ σε 3 γραφήματα-2

Από τις αρχές του έτους, μόλις 4 από τις 38 επενδύσεις κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, σε μία επίδοση που είναι χειρότερη ακόμα και από το 2008, όταν εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης, οι 7 επενδύσεις είχαν εμφανίσει θετικό πρόσημο. 

Deutsche Bank: Η πανωλεθρία στις αγορές και οι επιδόσεις του ΧΑ σε 3 γραφήματα-3

«Ο βασικός λόγος για αυτές τις απώλειες, που έχουν ευρεία βάση, είναι το γεγονός ότι οι κίνδυνοι της ύφεσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου», σημειώνει η Deutsche Bank, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή κυρίως στο γεγονός ότι ο επίμονος πληθωρισμός αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν σε πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων. Βέβαια, το ενεργειακό σοκ επιτείνει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη. 

Τα στοιχεία της Deutsche Bank δείχνουν ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε τον Ιούνιο με απώλειες 8,6%, έπειτα από το -3,4% του Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι έχασε 7,2% το δεύτερο τρίμηνο. Από τις αρχές του έτους, σημειώνει πτώση 8,5%. 

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Έρχεται μεγάλη κρίση στην Ευρώπη από τη μείωση του ρωσικού φυσικού αερίου

UBS για Ευρωζώνη: Χαμηλότερα η ανάπτυξη – μετά βίας γλιτώνει την ύφεση

Morgan Stanley: Η Ευρωζώνη θα βυθιστεί σε ύφεση φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News