Business & Finance Πέμπτη 30/06/2022, 14:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιδείνωση της εικόνας οδεύοντας στο κλείσιμο του εξαμήνου

Χρηματιστήριο: Επιδείνωση της εικόνας οδεύοντας στο κλείσιμο του εξαμήνου

Αδυναμία όχι μόνο να αντιστρέψει το αρνητικό σημερινό κλίμα, αλλά και να διατηρήσει τις απώλειές του σε σχετικά περιορισμένο επίπεδο δείχνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του πρώτου ήμισυ για το 2022. 

Εν μέσω ενός γενικευμένου sell-off στην Ευρώπη, με τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν απώλειες που αγγίζουν το -2,90%, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σήμερα κι έτσι επεκτείνει τις αρχικές του απώλειες. 

Ο Γενικός Δείκτης μπήκε στο «κόκκινο» από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, κατήλθε των 820 μονάδων και υποχωρούσε έως και -0,60% στο αρχικό στάδιό της.

Στη συνέχεια όμως όσο περνάει η ώρα η ταχύτητα κατεβαίνει κι άλλο, με αποτέλεσμα να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,28% και να φλερτάρει πλέον με τις 810 μονάδες, ευρισκόμενος στις 811,62 μονάδες. 

Η «πληγή» των τελευταίων συνεδριάσεων που λέγεται χαμηλός τζίρος και σήμερα παρούσα, καθώς διαμορφώνεται στα 31 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 10,5 εκατ. τεμάχια. 

Τα βήματα του Γενικού Δείκτη ακολουθούν και οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, χάνοντας περί του 1,43% έκαστος. 

Ξεκάθαρα οι επιβαρυντικοί παράγοντες στη Λεωφόρο Αθηνών σήμερα είναι οι μετοχές των τραπεζών κι έτσι ο τραπεζικός δείκτης διαγράφει σχεδόν 3%.

Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς παρουσιάζουν εκ των μεγαλυτέρων απωλειών μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ευρισκόμενες στο -3,73%, -3,08%, -2,96%, 2,41% αντίστοιχα, ενώ ΑΔΜΗΕ και Lamda είναι καθηλωμένες στο -2,73% και -2,52% αντίστοιχα. 

Διασώζεται μόνο η μετοχή του ΟΤΕ με ήπια άνοδο της τάξεως του 0,94%, ενώ αυτή της Ελλάκτωρ κινείται πλησίον του μηδενός.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News