Business & Finance Τετάρτη 29/06/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε «τεντωμένο σχοινί», εν όψει του τέλους του δεύτερου τριμήνου

Wall Street: Σε «τεντωμένο σχοινί», εν όψει του τέλους του δεύτερου τριμήνου

Έντονη μεταβλητότητα παρουσίασε σήμερα η Wall Street, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της να κάνουν μία αποτυχημένη απόπειρα ανάκαμψης στην χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά ετοιμάζεται να κλείσει το χειρότερο πρώτο της εξάμηνο από το 1970.

O Dow Jones ενισχύθηκε 82,32 μονάδες ή 0,3%, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,07%, ενώ και ο Nasdaq σημείωσε αντίστοιχη οριακή πτώση 0,03%.

Oι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν το κατώτατο σημείο της αγοράς στο σημερινό «φαύλο κύκλο» των ρευστοποιήσεων καθώς το δεύτερο τρίμηνο φθάνει αύριο στο τέλος του. Τον τελευταίο καιρό επικρατούν έντονες ανησυχίες ότι οι επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις θα οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση. 

«Αναμένουμε μεγάλη μεταβλητότητα φέτος το καλοκαίρι, με μικρά μόνο ανοδικά διαλείμματα. Θεωρούμε ότι ακόμη η αγορά δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα ράλι έως ότου πάρει το σήμα από την Fed ότι θα σταματήσει τις επιτοκιακές αυξήσεις των 50 ή 75 μονάδων βάσης και θα περάσει σε αυτές των 25 μονάδων βάσης», αναφέρει ο αναλυτής της Wells Fargo Κρίστοφερ Χάρβεϊ. 

Ο S&P 500 με απώλειες περίπου 20% στη διάρκεια του 2022, οδεύει προς το χειρότερο πρώτο εξάμηνο έτους από το 1970, οπότε ο δείκτης είχε καταγράψει πτώση 21,01%. Σε τριμηνιαία βάση, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν την χειρότερη επίδοση από το 2020. Ο Nasdaq οδεύει προς το χειρότερο τρίμηνο από το 2008. 

Οι μετοχές τεχνολογίας συγκαταλέγονται στους μεγάλους κερδισμένους του Dow και S&P 500. H Amazon ενισχύθηκε 1,4% από τη στιγμή που η JPMorgan επανέλαβε τη θέση overweight για τη μετοχή της, ενώ μεγαλύτερη άνοδο 2% σημείωσε η μετοχή της Meta. 

Στον αντίποδα, ο κλάδος επεξεργαστών αφότου η Bank of America υποβάθμισε αρκετές μετοχές του χώρου, εξαιτίας του αυξανόμενου ανταγωνισμού. 

Σε πτώση 14% και η μετοχή της Carnival, αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε το στόχο για την τιμή μετοχής της στο ήμισυ, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο να τον μηδενίσει εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης. Σε αρνητικό κλίμα και η μετοχή της Bed Bath & Beyond, που κατέγραψε απώλειες άνω του 22%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ήταν κατώτερα των προσδοκιών και ότι ο διευθύνων σύμβουλός της υπέβαλε παραίτηση. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News