Business & Finance Δευτέρα 27/06/2022, 14:51
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Χαμηλός τζίρος και αδυναμία αντίδρασης 

Χρηματιστήριο: Χαμηλός τζίρος και αδυναμία αντίδρασης 

Αδυναμία να κινηθεί ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μπορεί οι απώλειες να μην είναι σημαντικές, ωστόσο αυτή η πτώση έχει φέρει το ελληνικό χρηματιστήριο προ των πυλών των 830 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,38% και έχει υποχωρήσει στις 831,67 μονάδες,, ένα χαμηλό από τις 20 Ιουνίου. Ενώ η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης άφησε υποσχέσεις μετά το τίναγμα του ΓΔ στις 845 μονάδες, πολύ σύντομα έκανε μεταβολή και πέρασε σε αρνητικό έδαφος. 

Η αναιμική συναλλακτική δραστηριότητα τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα το τελευταίο διάστημα και η σημερινή ημέρα δεν ξεφεύγει από τη γενική αυτή τάση, αφού ο τζίρος έχει φθάσει στα 15 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 6 εκατ. τεμάχια. 

Με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,15% κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να οπισθοχωρεί κατά 0,78%. 

Η μετοχή της Εθνικής είναι αυτή μεταξύ εκείνων της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχωρίζει με άνοδο 2,20%, κρατώντας οριακά τον τραπεζικό δείκτη άνω του μηδενός (+0,05%).

Πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Πειραιώς (-2,68%) και στις εταιρείες κοινής ωφέλειας ΔΕΗ (-3,30%), ΕΥΔΑΠ (-1,98%) και ΑΔΜΗΕ (-1,40%).

Στον αντίποδα, οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ βγάζουν μια κάποια ανοδική αντίδραση παρουσιάζοντας κέρδη 1,20% και 1% αντίστοιχα. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει μπει στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσει το β΄ τρίμηνο αλλά και το α΄ εξάμηνο του 2022.

Απούσης της σημερινής συνεδρίασης, από την αρχή του έτους οι απώλειές του ανέρχονται στο -6,55%. 

Ο Ιούνιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα καταστροφικός για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έως την περασμένη Παρασκευή το ταμπλό έγραφε -6,27%. 

Αν το τετραήμερο πτωτικό σερί με ήπιες έως σχεδόν μηδενικές αρνητικές μεταβολές ενδεχομένως μπορεί να μην προβληματίζει, εκείνο που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι η ελληνική αγορά δεν προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Όσο θα απουσιάζει η συναλλακτική δραστηριότητα τόσο η πιθανότητα για μια ανοδική αντίδραση και πόσο μάλλον να μην είναι υποτονική μοιάζει αρκετά δύσκολη. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός: ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ στήριξαν τα έσοδα του Μαΐου

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News