Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε ράλι περίπου 3% – Η πρώτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια Ιουνίου

Wall Street: Σε ράλι περίπου 3% – Η πρώτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια Ιουνίου

Σε ράλι επιδόθηκε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώνοντας την πρώτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια του Ιουνίου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 823,32 μονάδες ή 2,7%, με τα κέρδη να επιταχύνονται στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,1%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 3,34%. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 ενισχύθηκε 6,5%, ο Nasdaq 7,5% και ο Dow 5,4%. H επίδοση αυτή ακολουθεί την χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το 2020 για το δείκτη S&P 500 το προηγούμενο πενθήμερο. Και οι τρεις δείκτες «έσπασαν» το καθοδικό σερί των τριών προηγούμενων εβδομάδων, παρότι το κλίμα στη Wall Street παραμένει αρνητικό. 

«Θεωρούμε ότι η ανάκαμψη που παρουσίασε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις είναι απλά ένα ράλι σε bear market. Η αρνητική θέση μας παραμένει ως έχει και το επόμενο κύμα ρευστοποιήσεων θα πυροδοτηθεί από τους αυξανόμενους κινδύνους για ύφεση και την επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την εταιρική κερδοφορία», αναφέρει ο Κρις Σέινεκ της Wolfe Research.

Η άνοδος επιταχύνθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στατιστικών στις ΗΠΑ για το καταναλωτικό κλίμα που άγγιξε ιστορικό χαμηλό τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Ενώ η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική για την αγορά, οι επενδυτές εστίασαν στο στοιχείο που έδειξε ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες των Αμερικανών σε ορίζοντα 12μήνου υποχώρησαν. 

Το σημερινό ράλι ήταν γενικευμένο με 488 μετοχές του δείκτη S&P 500 να κινούνται ανοδικά, ενώ και οι 11 κλάδοι σημείωσαν κέρδη. 

Την άνοδο καθοδήγησαν οι μετοχές του κλάδου κρουαζιέρας με τη Carnival Corporation να κάνει ράλι 11% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις της στο τελευταίο τρίμηνο σχεδόν διπλασιάστηκαν έναντι του πρώτου τριμήνου. Ανοδο 15% σημείωσε επίσης η μετοχή της Royal Caribbean Group. 

Tα ετήσια stress test της Φέντεραλ Ριζέρβ προσέφεραν επίσης σημαντικό στήριγμα στον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς έδειξαν ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση ώστε να αντεπεξέλθουν σε μία απότομη ύφεση. Η μετοχή της Wells Fargo ενισχύθηκε 7% και της Capital One 6%. 

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 2,4% στην εβδομάδα – «Έσπασε» το καθοδικό σερί περίπου ενός μηνός

UBS: Τα τέσσερα σενάρια για τις αγορές το 2022

Έρευνα: Συνεχίζονται οι πιέσεις στις αγορές – Δεν γλιτώνουν τα κρυπτονομίσματα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News