Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ενδείξεις για ράλι στην έναρξη της συνεδρίασης 

Wall Street: Ενδείξεις για ράλι στην έναρξη της συνεδρίασης 

Διάθεση να ολοκληρώσουν την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφοντας ισχυρά κέρδη δείχνουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, σε μια εβδομάδα που επήλθε ηρεμία μετά την καταιγίδα που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όταν αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. Η αύξηση αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη για την αμερικανική κεντρική τράπεζα τα τελευταία είκοσι χρόνια. 

Ο Dow Jones προσεγγίζει το +2%, ο S&P 500 έχει αγγίξει το +2,105, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ενισχύεται κατά 2,60%.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σήμερα και με τις μετοχές των Big Tech σε άνοδο, συμπαρασύρεται ολόκληρο το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Χθες στη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, παραδέχτηκε ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ είναι σαφώς πιθανό πλέον, αν και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν επιχειρεί να την προκαλέσει στη «μάχη» της κατά του πληθωρισμού. 

Επί του παρόντος οι χρηματαγορές τιμολογούνται ότι η Fed θα διαμορφώσει το βασικό της επιτόκιο στο 3,4% έως τον ερχόμενο Μάρτιο, αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με το 4% που εκτιμούσαν πριν από τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News