Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -με εξαίρεση τον FTSE 100 του Λονδίνου- μετά τη συμφωνία Βρετανίας και Γαλλίας για άνοιγμα των συνόρων και την αισιοδοξία για συμφωνία στο Brexit. Την ίδια στιγμή, το βέτο Τραμπ, που αρνείται να υπογράψει σε νόμο το πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων, δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα κέρδη.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε κέρδη 0,4% κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, μετά τις πληροφορίες του βρετανικού ITV για εφικτή μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα αλιείας.

Αρνητική η εικόνα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 σε αρνητικό έδαφος, μετά την ανάκαμψη της στερλίνας. Η μετοχή της Daimler έδωσε ώθηση στον STOXX 600, με άνοδο σχεδόν 3%, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής «Handelsblatt» ότι η γερμανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων προετοιμάζεται για εισαγωγή του τμήματος φορτηγών στο χρηματιστήριο.

Άνοδος 0,58% και για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ και στο Παρίσι, ο CAC 40 ανέκαμπτε 0,56%. Κέρδη και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,67%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News