Business & Finance Πέμπτη 23/06/2022, 14:49
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με μικρά βήματα ξεπέρασε τις 840 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Με μικρά βήματα ξεπέρασε τις 840 μονάδες 

Ο πρωταρχικός στόχος επετεύχθη για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς με μικρά βήματα κατάφερε να πιάσει και να ξεπεράσει τις 840 μονάδες.

Το θετικό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, κόντρα στο κλίμα που επικρατούσε στις ευρωπαϊκές αγορές. Πλέον όμως και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ως επί το πλείστον το αρχικό αρνητικό κλίμα έχει αναστραφεί. 

Η σημερινή εικόνα

Χωρίς να καταγράφει ουσιαστικά αισθητή ανοδική μεταβολή και με τον τζίρο να επιμένει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,54% και έχει ανέλθει στις 840,97 μονάδες και επί της ουσίας διαγράφει τις χθεσινές απώλειες. 

Μετά τη βύθιση στις 815 μονάδες στις 16 Ιουνίου, η Λεωφόρος Αθηνών καταγράφει κέρδη στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις, σε ένα διάστημα όμως στο οποίο εκτός των 169 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, οι τζίροι προκαλούν αφενός απογοήτευση αφετέρου προβληματισμό.

Ο τζίρος και σήμερα είναι υποτονικός στα 20 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 7,3 εκατ. ευρώ. 

Με παρόμοια ποσοστά με αυτά του Γενικού Δείκτη είναι αυτά της ανόδου που καταγράφουν οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ευρισκόμενοι στο +0.49% και +0,56% αντίστοιχα. Από την άλλη ο τραπεζικός δείκτης καταβάλει προσπάθειες να υπερπηδήσει το μηδέν, καθώς οριακά βρίσκεται χαμηλότερα (-0,05%).

Η ένεση ρευστότητας που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, έχει λειτουργήσει κάτι περισσότερο από ευεργετικά για τη μετοχή της, η οποία πραγματοποιεί άλμα πέραν του +4,10%. Το θετικό μομέντουμ από χθες διατηρεί η μετοχή της Σαράντης καθώς ενισχύεται κατά 2,94%, από απόσταση ακολουθεί η μετοχή της Mytilineos με άνοδο 1,88%, ενώ στο +1,24% βρίσκεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, υποχωρούν μεταξύ 0,94% και 0,23%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Θα λάβει αναδρομική αποζημίωση 300 εκατ. ευρώ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News