Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Ήρθε το νέο TerraUSD;

Κρυπτονομίσματα: Ήρθε το νέο TerraUSD;

Ένα ακόμη αλγοριθμικό stablecoin, το οποίο είχε στόχο να είναι «δεμένο» στο 1 προς 1 με το δολάριο, διολίσθησε έως και στα 93 σεντ εν μέσω της πανωλεθρίας στην αγορά κρυπτονομισμάτων το Σαββατοκύριακο. Ο λόγος για το USDD, το οποίο πυροδότησε ανησυχίες ότι μπορεί να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το TerraUSD, το stablecoin το οποίο πριν από περίπου ένα μήνα κατέρρευσε και ενέτεινε σημαντικά τις πιέσεις κατά μήκος ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το USDD το οποίο βγήκε στην αγορά λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση του Terra, δεν συνδέεται με μετρητά ή άλλα αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία. Αντιθέτως, λειτουργεί βάσει ενός σύνθετου αλγορίθμου και συνδέεται με το token tron, ώστε να παραμένει δεμένο στο 1 προς 1 με το δολάριο.

Λειτουργεί δηλαδή κατά παρόμοιο τρόπο με το Terra, ενώ επίσης τα δύο stablecoins μοιάζουν στο γεγονός ότι συνδέονται με μία μεγάλη γκάμα ψηφιακών tokens, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην τιμή στην περίπτωση που οι επενδυτές ρευστοποιήσουν μαζικά.

Ωστόσο, ειδικοί υποστηρίζουν ότι η περίπτωση του USDD είναι διαφορετική, εν μέρει διότι το μερίδιό του στην αγορά είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το Terra και έχει κερδίσει λίγη προσοχή από τους επενδυτές.

Ειδικότερα, το USDD έχει πολύ μικρότερο μερίδιο στην αγορά , αφού τα token που συνδέονται με το Terra (το luna και το UST) είχαν αθροιστική αποτίμηση 60 εκατ. δολαρίων στα υψηλά τους. Επομένως, εάν πράγματι καταρρεύσει, τότε πολλοί υποστηρίζουν πως δεν θα ασκήσει τόσο μεγάλη επιρροή στην αγορά. Επίσης, σε αντίθεση με το UST, το USDD έχει στόχο να βρει στήριγμα από όσο το δυνατόν περισσότερα tokens σε κυκλοφορία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Το Terra(ς) του crypto: Τι είναι αυτό που τρόμαξε την αγορά του bitcoin

Τριγμοί και στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Το χρονικό του Solend: Ο λογαριασμός «φάλαινα» και η προειδοποίηση για κατάρρευση του Solana

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News