Business & Finance Τρίτη 21/06/2022, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με «πατημένο το γκάζι» μετά τη χθεσινή αργία 

Wall Street: Με «πατημένο το γκάζι» μετά τη χθεσινή αργία 

Με τον πλέον πειστικό τρόπο συντελείται η επάνοδος της Wall Street στην ενεργό δράση, μετά τη χθεσινή αργία για την Ημέρα της Απελευθέρωσης των Σκλάβων, στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατά 75 μονάδες βάσης. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 1,60%, ωστόσο οι S&P 500 και Nasdaq έχουν ανεβάσει ταχύτητα, καταγράφοντας κέρδη 2,20% και 2,60% αντίστοιχα. 

Με τον θόρυβο από την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed να έχει καταλαγιάσει -μια αύξηση που έφερε το βασικό της επιτόκιο στο εύρος του 1,50%-1,75%-, οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους τοn φόβο και την ανασφάλεια για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ανάπτυξης και επιλέγουν σήμερα τις μετοχές. 

Το καταλάγιασμα των ανησυχιών για τις προοπτικές της ανάπτυξης, έχει επαναφέρει τους επενδυτές στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενός κλάδου που ευνοείται όταν η ανάπτυξη κινείται με ισχυρούς ρυθμούς. Έτσι οι μετοχές των Big Tech, κινούνται όλες ανοδικά δίνοντας ώθηση και στο αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Δείγμα ότι οι επενδυτές έχουν αναθαρέψει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αποτελεί ο δείκτης μεταβλητότητας της Wall Street, ή αλλιώς δείκτης φόβου, ο οποίος έχει υποχωρήσει στις 30,15 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου. 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς η Fed επανέρχεται στο προσκήνιο, από τη στιγμή που αύριο είναι προγραμματισμένο να καταθέσει στην Επιτροπή για την Τραπεζική της Γερουσίας, ο επικεφαλής της. 

Άπαντες θα αναμένουν με ανυπομονησία την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τις μελλοντικ΄ς αυξήσεις των επιτοκίων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News