Business & Finance Τρίτη 21/06/2022, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανεβάζει στροφές καταγράφοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση 

Χρηματιστήριο: Ανεβάζει στροφές καταγράφοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση 

Ταχύτητα έχει ανεβάσει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την υποτονική του άνοδο στη χθεσινή συνεδρίαση της τάξεως του 0,78%, επεκτείνοντας ωστόσο τα κέρδη του για τρίτη συναπτή συνεδρίαση (την περασμένη Παρασκευή είχε κλείσει στο +1,24%). 

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,68% και έχει αναρριχηθεί στις 845,82 μονάδες, ανοίγοντας περαιτέρω την απόσταση από τις 815 μονάδες, επίπεδο στο οποίο διολίσθησε την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουνίου το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 900 μονάδες για να ακολουθήσει ένας καθοδικός κύκλος που το έφερε στο χαμηλότερο επίπεδπ από τις 4 Μαρτίου. 

Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 2,5 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης προσεγγίζει το +1,80% ενώ ο Mid Cap ενισχύεται κατά 1,45%. Από τη μεριά του με τις μετοχές των τραπεζών σε υψηλές πτήσεις, ο τραπεζικός δείκτης έχει φθάσει στο +3% και είναι ο κλαδικός δείκτης που ξεχωρίζει σήμερα. 

Η μετοχή της ΔΕΗ όπως και χθες έτσι και σήμερα πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 4,89%  και ακολουθούν Eurobank (+3,96%), Alpha Bank (+3,26%), Εθνική (+3,16%) και Mytilineos (2,88%).

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό οι μετοχές των Coca Cola, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ, οι οποίες υποχωρούν κατά 0,99%, 0,35% και 0,26% αντίστοιχα.

Η σημερινή εικόνα

Ο θόρυβος από τις επιτοκιακές αυξήσεις την προηγούμενη εβδομάδα έχει εμφανώς καταλαγιάσει κι έτσι οι επενδυτές έχουν επιστρέψει στις μετοχές. 

Αν από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη και μετά τη μπόρα από τις κεντρικές τράπεζες, ίσως στις αγορές να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Σε κάθε περίπτωση είναι ενθαρρυντικό ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρήκε τις δυνάμεις να ανασυνταχθεί και να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των απωλειών που υπέστη από τις 6 Ιουνίου. 

Άλλωστε το καλοκαίρι και οι αφίξεις των τουριστών, συνιστούν πάντα μια πηγή θετικών νέων, όπως έδειξαν και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τα τουριστικά έσοδα και την τουριστική κίνηση του Απριλίου. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News