Business & Finance Κυριακή 19/06/2022, 18:22
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η σφαγή στα cryptos: Έως και 17.800 δολάρια ο «βασιλιάς»

Συνεχίζεται η σφαγή στα cryptos: Έως και 17.800 δολάρια ο «βασιλιάς»

Κάτω από τα 20.000 δολάρια συνεχίζει να βρίσκεται το Bitcoin, με την αξία του το τελευταίο 24ωρο να αγγίζει πρόσκαιρα και τα 17.749 δολάρια, ενώ το Ethereum επίσης διολίσθησε στην περιοχή των 897 δολαρίων μέσα στην ημέρα.

Αυτή τη στιγμή, τα δύο κρυπτονομίσματα με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση έχουν ανακάμψει μερικώς με το Bitcoin να βρίσκεται περίπου στα 19.460 δολάρια και το Ethereum στα 1.036 δολάρια. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Coin Market Cap, η αξια της διεθνούς αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 859,87 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 2,33% σε σχέση με χθες.

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική αγορά έχει «διαγράψει» περίπου το 35% της αξίας της μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, έχοντας όμως δεχθεί ισχυρά πλήγματα και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Η «σφαγή» που βιώνει η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι αποτέλεσμα των πιέσεων αφενός από τον κλιμακούμενο πληθωρισμό αφετέρου από τις επιτοκιακές αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι κεντρικές τράπεζες τις τελευταίες ημέρες. Μεγαλύτερο ήταν βέβαια το σοκ που υπέστη η αγορά μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης από την Fed για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Επίσης, σφοδρό πλήγμα υπέστη και από την ανακοίνωση της Coinbase μέσα στην εβδομάδα για απόλυση του ενός πέμπτου του εργατικού της δυναμικού, προεξοφλώντας εμμέσως πλην σαφώς την έλευση ενός «κρυπτοχειμώνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Bitcoin είχε αναρριχηθεί στα 68.789,63 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, ενώ επίσης τον ίδιο μήνα το Ethereum είχε αγγίξει τα 4.891,70 δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγωγή για 258 δισ. δολάρια κατά του Έλον Μασκ για το Dogecoin

Γκέιτς για cryptos: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

Μαζικές απολύσεις στην Coinbase: Έρχεται βαρύς «χειμώνας» στα cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News