Business & Finance Τρίτη 22/12/2020, 23:08
ΑΓΟΡΕΣ

Αδιαφορία των επενδυτών για 2η διαδοχική ημέρα στη Wall Street

Αδιαφορία των επενδυτών για 2η διαδοχική ημέρα στη Wall Street

Απουσίασε η ξεκάθαρη τάση στη Wall Street και σήμερα, με τους 3 βασικούς δείκτες να κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση για 2η συναπτή συνεδρίαση.

Χθες ήταν ο Dow Jones ο μοναδικός δείκτης που έκλεισε με θετικό πρόσημο, σήμερα ήταν ο Nasdaq, ο οποίος βρήκε αμέριστη στήριξη από τη μετοχή της Apple.

Η μετοχή της ακριβότερης εταιρείας στον κόσμο φλέρταρε με νέο ιστορικό ρεκόρ, μετά τα δημοσιεύματα, ότι προτίθεται να εισχωρήσει στην αγορά της αυτόνομης οδήγησης, φιλοδοξώντας το 2024 να έχει κυκλοφορήσει το δικό της αυτοοδηγούμενο όχημα. 

Αποτέλεσμα η άνοδος της μετοχής της Apple να δώσει ώθηση στις άλλες μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών και να συγκρατήσουν έτσι το Nasdaq άνω του μηδενός, κλείνοντας με κέρδη 0,51%.

Αντιθέτως οι Dow Jones και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, διαγράφοντας 0,67% και 0,21%, αντίστοιχα. 

Η συμφωνία στον Λευκό Οίκο αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού ύψους 900 δισ. δολαρίων μετά από μήνες αδιεξόδου, δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους επενδυτές, οι οποίοι επίσης για 2η διαδοχική συνεδρίαση γύρισαν την πλάτη στη μετοχή της Tesla, στη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του S&P 500. 

Από το καινούργιο πακέτο προβλέπεται να δοθεί ένα επίδομα 600 δολαρίων σε κάθε ενήλικα ή παιδί, σε άτομα που είχαν εισόδημα έως 75.000 και στα παντρεμένα ζευγάρια που είχαν εισόδημα έως 150.000 δολάρια. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News