Business & Finance Παρασκευή 17/06/2022, 18:43
ΑΓΟΡΕΣ

Βελτιώση στις αγορές ομολόγων – Κάτω από 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετους

Βελτιώση στις αγορές ομολόγων – Κάτω από 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετους

Στο 3,99% διαμορφώθηκε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου από 4,26% χθες, έναντι 1,74% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 2,25%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υπολόγισαν σήμερα μετά και από την χθεσινή παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Eurogroup κατά την οποία διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα ενεργοποιήσει ειδικά εργαλεία στην περίπτωση που τα spreads των ομολόγων κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ενισχυτικά για τα ελληνικά ομόλογα λειτούργησε και η σημερινή έκθεση της Wood & Company, η οποία εκτιμά ότι χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας είναι θωρακισμένη από το πρόγραμμα της τρόικας και τις ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των τελευταίων ετών. 

Η Wood Θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ήταν καλύτερο να επιβάλει ένα εύρος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου 3-5% μεσοπρόθεσμα (έως 36 μήνες).

Στο ΗΔΑΤ σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. 

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0458 δολ. από το επίπεδο των 1,0501 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0486 δολ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News