Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 19:26
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα σε EKT και Fed 

Ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα σε EKT και Fed 

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι αγορές παρακολουθούν τις κινήσεις στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,5% με τον ταξιδιωτικό κλάδο να καταγράφει άνοδο της τάξης του 3,4%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 1,36% στις 13.485 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,2% στις 7.273 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε 1,35% υψηλότερα, στις 6.030 μονάδες. 

Σε μια περίοδο με έντονη μεταβλητότητα οι αγορές αντέδρασαν ανοδικά μετά από διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τις Κεντρικές Τράπεζες να προχωρούν ή να ετοιμάζουν επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων. 

Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ και η ανακοίνωση που ακολούθησε πως η Κεντρική Τράπεζα θα στρέψει προς τα ομόλογα των πιο χρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης τις επανεπενδύσεις του προγράμματος PEPP, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό κατά του κατακερματισμού των αγορών. 

Σήμερα ολοκληρώνεται και η συνεδρίαση της Federal Reserve (Fed) και η ανακοίνωση των αποφάσεων για την αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η «άμυνα» της ΕΚΤ για τα ομόλογα: Νέος μηχανισμός και επανεπενδύσεις του PEPP

Capital Economics: Η ΕΚΤ αγόρασε χρόνο, δεν έλυσε το πρόβλημα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News