Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη μετά από πέντε συνεδριάσεις εν αναμονή της Fed

Wall Street: Κέρδη μετά από πέντε συνεδριάσεις εν αναμονή της Fed

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση μετά από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις (για τον Nasdaq είναι τέσσερις καθώς χθες έκλεισε με οριακά κέρδη 0,18%).

Σε μια ημέρα κατά την οποία άπαντες συντονίζονται με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στις 21:00 ώρα Ελλάδος, όταν μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις αναφορικά με τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής. 

Οι χρηματαγορές αναμένουν μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, η οποία θα φέρει το βασικό της επιτόκιο της στη ζώνη του 1,50% – 1,75%, από το 1% που βρίσκεται επί του παρόντος. Η αύξηση αυτή θα συνιστά τη μεγαλύτερη από τις 16 Αυγούστου του 1994. 

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης μέσω δύο αυξήσεων (μία κατά 0,25% τον Μάρτιο και μία κατά 0,50% τον Μάιο).

Το εύρος της σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι ο λόγος για τον οποίο το προηγούμενο διάστημα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης περιήλθε σε μία καθοδική περιδίνηση.

Σήμερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 1,12%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,34%, ενώ ο Nasdaq κινείται ψηλότερα κατά 1,51%. 

Από την άλλη, αποκλιμάκωση καταγράφεται στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, μετά το σκαρφάλωμα του διετούς τίτλου σε υψηλό από το 2007 και του δεκαετούς σε υψηλό από το 2011. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News