Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 12:42
ΑΓΟΡΕΣ

Πανωλεθρία στα cryptos: Στα όρια των 20.000 δολαρίων το Bitcoin

Πανωλεθρία στα cryptos: Στα όρια των 20.000 δολαρίων το Bitcoin

Συνεχίζεται η κατρακύλα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, στέλνοντας το Bitcoin στα όρια των 20.000 δολαρίων.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα καταγράφει απώλειες 10,3%, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 20.118 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Το Bitcoin υποχωρεί για 9 συναπτές ημέρες, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2014. Βέβαια, η αγορά είχε ήδη ξεκινήσει να υποχωρεί από τις αρχές Μαΐου, μετά την κατάρρευση του TerraUSD και την μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο επιτοκιακή αύξηση από την Fed.

Η γενικότερη απαισιοδοξία έχει οδηγήσει και άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα στο κόκκινο. Ενδεικτικά, το Ether το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώνει απώλειες της τάξης του 15,55% και βρίσκεται στα 1.022 δολάρια. Επίσης, το Solana και το Avalanche σημειώνουν απώλειες 11,08 και 13,64% αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία από το Coindesk.

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 863 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της Coin Market Cap, ενώ χθες ανερχόταν περίπου στα 941,164 δισ. δολάρια. 

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το Bitcoin και το Ether έχασαν τα στηρίγματα των 25.000 και των 1.200 δολαρίων αντίστοιχα δημιουργεί τριγμούς στην αγορά, αλλά και ανησυχίες για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, ήδη γίνεται λόγος για την έλευση ενός κρυπτοχειμώνα από παράγοντες της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, ελαφρώς βελτιωμένη ήταν η εικόνα στις παγκόσμιες αγορές στο χθεσινό κλείσιμο των συνεδριάσεων, καθώς ανέκτησαν ένα μικρό μερίδιο των σαρωτικών απωλειών από τις τελευταίες ημέρες ενόψει της συνεδρίασης της Fed που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση για το sell off στις αγορές, η έκβαση της οποίας αναμένεται να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαζικές απολύσεις στην Coinbase: Έρχεται βαρύς «χειμώνας» στα cryptos

Έσκασε (επιτέλους) η φούσκα των cryptos;

Γκέιτς για cryptos: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News