Business & Finance Τρίτη 14/06/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πιο βαθιά στη bear market ο S&P 500 – Mε το βλέμμα στη Fed

Wall Street: Πιο βαθιά στη bear market ο S&P 500 – Mε το βλέμμα στη Fed

Με πτώση έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, παρότι η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει από το άγριο σφυροκόπημα της Δευτέρας, με τα βλέμματα όλων στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,38%, με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, διολισθαίνοντας ακόμη πιο βαθιά σε bear market, στην οποία εισήλθε επίσημα τη Δευτέρα, απέχοντας περίπου 22% από το ιστορικό υψηλό του. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 151,9 μονάδων ή 0,5%, αφού αρχικά ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών, ενώ αντίθετα, ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 0,18%. 

«Στη σημερινή συνεδρίαση, η αγορά κράτησε στάση αναμονής, αποφεύγοντας τις μεγάλες κινήσεις εν όψει της ανακοίνωσης της αυριανής απόφασης της Fed, κάτι που ήταν άλλωστε αναμενόμενο», όπως εξηγεί ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της National Securities.

Οι μετοχές διεύρυναν τις απώλειές τους την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψης καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αγορά δέχθηκε εκ νέου πιέσεις από τις υψηλές ομολογιακές αποδόσεις, καθώς traders δεν αποκλείουν ακόμη και μία επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης από τη Fed. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπέρασε το 3,45% αγγίζοντας νέο υψηλό 11 ετών, ενώ του διετούς ενισχύθηκε 14 μονάδες βάσης στο 3,418%. 

Η μετοχή της Oracle ξεχώρισε με άνοδο μεγαλύτερη του 10%, από τη στιγμή που η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, χάρη στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης σε υποδομές clouding.

Κέρδη 14% και για τη μετοχή της FedEx, αφότου η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 50% και ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει τρεις νέους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο. Η μετοχή της παρουσίασε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 1986.

Ο επιμέρους δείκτης Μεταφορών του Dow γνώρισε αντίστοιχα την καλύτερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια τριών μηνών. 

Επίσης, η Boeing και η McDonald’s ενισχύθηκε περίπου 2% και 1% αντίστοιχα, βοηθώντας το Dow να περιορίσει τις απώλειές του. Αντίθετα, ο κλάδος κοινής ωφελείας υποχώρησε 2,5% και καταναλωτικών αγαθών 1,3%, παρασυρόμενος από τις απώλειες άνω του 3% της Procter & Gamble. Στο «κόκκινο» και ο κλάδος ταξιδίων. 

Η τεχνολογία γνώρισε ένα σύντομο ράλι στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθοδηγούμενο από τις μετοχές των Tesla και Νvidia. 

Oι επενδυτές κατάφεραν επίσης και «χώνεψαν» αρκετά εύκολα τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και τα οποία έδειξαν αύξηση 10%, παραμένοντας κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. 

 

moneryeview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News