Business & Finance Τρίτη 14/06/2022, 09:10
ΑΓΟΡΕΣ

Σφυροκόπημα στο bitcoin: Έπεσε πρόσκαιρα κάτω από τα 21.000 δολάρια

Σφυροκόπημα στο bitcoin: Έπεσε πρόσκαιρα κάτω από τα 21.000 δολάρια

Κάτω από τα 21.000 δολάρια έπεσε πρόσκαιρα το bitcoin, προτού ανακάμψει ελαφρά, εν μέσω sell off στις επενδύσεις ρίσκου. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε σχεδόν 14% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται γύρω στα 21.800 δολάρια, ενώ το ethereum υποχώρησε πάνω από 12%. 

«Τα πάντα καίγονται αυτή τη στιγμή, είτε πρόκειται για μετοχές, είτε για cryptos είτε οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στο CNBC ο Nirmal Ranga, επικεφαλής συναλλαγών και τεχνικής ανάλυσης στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων ZebPay.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά είναι… φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία. Τεχνικά, οι αγορές φαίνονται υπερπουλημένες και το bitcoin πρέπει να βρει κάποιο στήριγμα στο προσεχές μέλλον», είπε. 

Τα κρυπτονομίσματα δέχθηκαν έντονες πιέσεις τη Δευτέρα καθώς πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Celsius και η Binance σταμάτησαν τις αναλήψεις και ορισμένες εταιρείες έκαναν απολύσεις.

Η Celsius ανακοίνωσε ότι οι αναλήψεις, οι ανταλλαγές και οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών θα σταματήσουν λόγω των «ακραίων συνθηκών της αγοράς» και ότι η κίνηση είχε σκοπό να «σταθεροποιήσει τη ρευστότητα και τις δραστηριότητες».

Εν τω μεταξύ, το Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, διέκοψε τις αναλήψεις bitcoin για περισσότερες από τρεις ώρες «εξαιτίας μιας συναλλαγής που κόλλησε».

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap. Περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τις τελευταίες ημέρες.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News