Business & Finance Δευτέρα 13/06/2022, 23:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε bear market ο S&P 500 – Σε χαμηλό τουλάχιστον ενός έτους

Wall Street: Σε bear market ο S&P 500 – Σε χαμηλό τουλάχιστον ενός έτους

Συνεχίστηκε το sell off που είχε ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα στην Wall Street, στέλνοντας σε νέο χαμηλό για το 2022 τον S&P 500 και για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα σε bear market. Η ανησυχία των επενδυτών είναι εμφανής ενόψει της συνεδρίασης της Fed αυτή την εβδομάδα, αλλά και μετά την δημοσιοποίηση του πληθωρισμού την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες ενδέχεται να ωθήσουν την ομοσποδιακή τράπεζα των ΗΠΑ σε ακόμη πιο επιθετικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 2,79% και -875 μονάδες. Ο S&P 500 παρουσίασε απώλειες 3,87%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολίσθησε κατά 4,68%.

Ο S&P 500 βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, θέτοντας νέο ρεκόρ για φέτος. Τρεις εβδομάδες αφότου μπήκε σε bear market, τώρα ο χρηματιστηριακός δείκτης ξαναβρίσκεται περίπου 21% χαμηλότερα σε σχέση με το υψηλό ρεκόρ του. Το σημερινό sell off επεκτάθηκε κατά μήκος ολόκληρου του ταμπλό, με μόλις 15 εταιρείες να σημειώνουν κέρδη.

Όλοι οι μεγάλοι τομείς δραστηριοποίησης παρουσίασαν απώλειες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ωστόσο, ισχυρότερο πλήγμα σημείωσε ο κλάδος της ενέργειας.

Οι κινήσεις αυτές μπορεί να δείχνουν ότι οι επενδυτές είτε προσπαθούν να περισσώσουν τα κέρδη τους και να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες είτε ότι αλλάζουν την σύθεση των χαρτοφυλακίων τους και επανατοποθετούνται απέναντι στην νέα οικονομική πραγματικότητα στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτονομίσματα: Στα χαμηλά 18 μηνών το bitcoin

Fed: Σίγουρη θεωρείται η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης

Wall Street: Ξανά σε bear market ο S&P 500

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News