Business & Finance Τρίτη 7/06/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξεπέρασε το «σκόπελο» του λιανεμπορίου – Άνοδος κοντά στο 1%

Wall Street: Ξεπέρασε το «σκόπελο» του λιανεμπορίου – Άνοδος κοντά στο 1%

Mε άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, παρότι η Target απηύθυνε προειδοποίηση για την κερδοφορία του τρέχοντος τριμήνου της, ασκώντας πιέσεις σε ολόκληρο τον κλάδο λιανεμπορίου. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 264 μονάδες ή 0,8%, o S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,95%, ενώ και ο Nasdaq κατέγραψε αντίστοιχα κέρδη 0,94%. Οι δείκτες άνοιξαν τη συνεδρίαση με οριακή πτώση, όμως κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειές τους και να γυρίσουν σε θετικό έδαφος, παρά την αδυναμία που παρουσίασε ο κλάδος λιανικής. 

Η μετοχή της Target υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 3%, από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τα υπερβάλοντα αποθέματά της, παρότι κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της. Η Target υποβάθμισε επίσης και τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της, επηρεάζοντας και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως τη Walmart που υποχώρησε 1,2% και της Amazon που σημείωσε πτώση 1,4%.

Και άλλοι μεγάλοι όμιλοι του λιανεμπορίου ανακοίνωσαν μεικτά αποτελέσματα και προοπτικές τις τελευταίες εβδομάδες, επιτείνοντας τη μεταβλητότητα της αγοράς, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν εάν οι ανακοινώσεις αυτές σηματοδοτούν την έναρξη μίας πιθανής ύφεσης ή μία άμεση αλλαγή των καταναλωτικών δαπανών. 

Αντίθετα, ο κλάδος ενέργειας ήταν μεταξύ αυτών που παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις, με την τιμή brent να κινείται κοντά στα 120 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Exxon ενισχύθηκε περισσότερο από 4%, μετά την αναβάθμισή της από την Evercore ISI, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το επίπεδο των 100 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2014. Άνοδο 3,7% και 1,9% αντίστοιχα σημείωσαν και οι μετοχές των Phillips 66 και Chevron. 

Aπό τον τεχνολογικό κλάδο, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 1,7%. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν και οι ειδήσεις περί συμφωνιών, με τη μετοχή της Kohl να καταγράφει κέρδη άνω του 9% από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Franchise Group για πιθανή εξαγορά. 

Οι μετοχές βρήκαν ακόμη ένα στήριγμα από την αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε ξανά κάτω από το 3%. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News