Business & Finance Τρίτη 22/12/2020, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Άτολμο άνοιγμα στη Wall Street μετά την έγκριση για το νέο πακέτο στήριξης 

Άτολμο άνοιγμα στη Wall Street μετά την έγκριση για το νέο πακέτο στήριξης 

Χωρίς ξεκάθαρη τάση κινούνται οι 3 βασικοί δείκτες της Wall Street στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ωθούμενοι από την οριστική έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης χθες βράδυ, τόσο από την Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και από τη Γερουσία. 

Το ύψους του νέου πακέτου που θα δοθεί ως βοήθεια για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου του κορωνοϊού ορίσθηκε τελικά στα 892 δισ. δολάρια και αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων για δαπάνες για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Το καινούργιο νομοσχέδιο επίσης επεκτείνει τα δάνεια προς τις μικρές επιχειρήσεις κατά 284 δισ. δολάρια, ενώ προβλέπονται κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν σε σχολεία, στις αεροπορικές εταιρείες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για τη διανομή του εμβολίου. 

Οι πολιτειακές και οι τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες επιβαρύνονται από το κόστος της διανομής του εμβολίου, θα λάβουν συνολικά 8,75 δισ. δολάρια, με 300 εκατ. δολάρια εξ αυτών να προορίζονται για τον εμβολιασμό στις μειονότητες και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Η εταιρεία που έχει τραβήξει τους προβολείς πάνω της είναι αυτή της Apple, μετά τις αναφορές ότι η πιο ακριβή εταιρεία στον κόσμο θα εισέλθει στην αγορά της αυτόνομης οδήγησης, αναπτύσσοντας δικό της επιβατικό όχημα με σκοπό να το κυκλοφορήσει το 2024. 

Εντούτοις παρά το +2% που κατέγραφε η μετοχή της πριν ηχήσει το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης ενισχύεται οριακά. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετοχή της Tesla, μετά τις απώλειες σχεδόν 6% που σημείωσε χθες, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του S&P 500. 

Σε αυτό το στάδιο ο Dow Jones βρίσκεται στο -0,45%, ο S&P 500 βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούμενος μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο σχεδόν 0,50%.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News