Business & Finance Τρίτη 7/06/2022, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέστρεψαν οι ανησυχίες για την κατανάλωση και μαζί τους οι απώλειες 

Wall Street: Επέστρεψαν οι ανησυχίες για την κατανάλωση και μαζί τους οι απώλειες 

Πτωτικά κινούνται στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την κατανάλωση και τον υψηλό πληθωρισμό, μετά τις προειδοποιήσεις της αλυσίδας λιανικής πώλησης, Target, αναφορικά με την πορεία της την τρέχουσα χρονικά. 

O Dow Jones καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,65%, ο S&P υποχωρεί κατά 0,57%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 0,60%.

Η Target σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα αναγκασθεί να προσφέρει προϊόντα με μεγαλύτερες εκπτώσεις ενώ παράλληλα θα περιορίσει τα αποθέματά της στα μη αναγκαία προϊόντα, καθώς ο πληθωρισμός επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες. 

Παράλληλα προειδοποίησε ότι τα κέρδη της για β΄ τρίμηνο του 2022 θα είναι λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη καθοδήσησή της.

Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται κι ενώ οι μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες λιανικής πώλησης έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο τα οποία γενικώς δεν κρίνονται ικανοποιητικά. 

Η μετοχή της Target καταγράφει απώλειες σχεδόν 7%, ενώ έχει συμπαρασύρει τις μετοχές και άλλων μεγάλων αλυσίδων όπως οι Walmart, Nordstrom, Macy’s Costco και Best Buy.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο, τα οποία αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Σε περίπτωση που οι τιμές καταναλωτή υποχωρήσουν από το υψηλό σχεδόν 41 ετών τον Απρίλιο, πιθανόν να αποτελεί μια πρώτη ένδειξη ότι έφθασαν στην κορύφωσή τους και πώς ήρθε η ώρα να κάνουν αναστροφή πορείας και να αρχίσουν να επιβραδύνονται. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News