Business & Finance Τρίτη 7/06/2022, 16:53
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο τα cryptos: Κατρακύλα κάτω από τα 30.000 δολ. για το Bitcoin

Στο κόκκινο τα cryptos: Κατρακύλα κάτω από τα 30.000 δολ. για το Bitcoin

Υπό των 30.000 δολαρίων διολίσθησε ξανά το Bitcoin, σπρώχνοντας σε αρνητική περιοχή ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν στα μέσα Μαΐου.

Το Bitcoin υποχωρεί από το πρωί, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 6,04% περίπου στα 29.516 δολάρια λίγο πριν τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το Ethereum καταγράφει επίσης απώλειες 8,24% στα 1.752 δολάρια. Μεγάλες απώλειες σημειώνει επίσης το Solana (-12,21% περίπου) και το Avalanche (-11,55%).

Οι σημερινές συναλλαγές στο Bitcoin «διέγραψαν» τα κέρδη των τελευταίων τριών ημερών, που κατάφεραν να ανεβάσουν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα άνω των 31.000 για μόλις δεύτερη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Coin Market Cap σε ολόκληρο το ταμπλό έχουν σημειωθεί απώλειες 5,78% το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με την αποτίμηση της αγοράς να ανέρχεται συνολικά στο 1,21 τρισ. δολάρια.

Η εικόνα είναι όμως απαισιόδοξη και στις παραδοσιακές αγορές. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται «στο κόκκινο», με τον Stoxx 600 υποχωρεί κατά περίπου 0,83%. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street επίσης ξεκίνησε τη συνεδρίαση «με το αριστερό»: ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, τον οποίο κατά παράδοση ακολουθεί η αγορά κρυπτονομσιμάτων, καταγράφει απώλειες της τάξης του 1% περίπου.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής και το ενδεχόμενο ύφεσης. Στην αγορά κρυπτονομισμάτων συγκεκριμένα επικρατούν φόβοι για το ενδεχόμενο μεγαλύτερου ελέγχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές ερευνούν εάν η Binance παραβίασε τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς, στην αρχή της πορείας της. Σύμφωνα με το Bloomberg, η πλέον πέμπτη μεγαλύτερη πλατφόρμα για συναλλαγές στα κρυπτονομίσματα βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών, διότι ενδεχομένως όφειλε να είναι εγγεγραμμένη στην αμερικανική υπηρεσία, προκειμένου να εκδώσει και να πουλήσει κρυπτονομίσματα το 2017.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτονομίσματα και ευεξία: Συμβουλές για το πώς οι επενδυτές πρέπει να βλέπουν πέρα από τις κρίσεις

FTC: Απάτες με cryptos έχουν κοστίσει στους καταναλωτές πάνω από 1 δισ.δολάρια από το 2021

Προς νέα φούσκα dot.com; Ξεσκαρτάρισμα στα cryptos αναμένουν εταιρείες του κλάδου

Έσκασε (επιτέλους) η φούσκα των cryptos;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News