Business & Finance Δευτέρα 6/06/2022, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη μιας κρίσιμης εβδομάδας

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη μιας κρίσιμης εβδομάδας

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, μιας εβδομάδας η οποία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, από τη στιγμή που την ερχόμενη Παρασκευή θα δουν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,58%, ο S&P 500 βρίσκεται στο 0,88%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,14%. 

Την ερχόμενη Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού τον Μάιο.

Τον Απρίλιο οι τιμές καταναλωτή σε ετήσια βάση σκαρφάλωσαν σε υψηλό σχεδόν 41 ετών, ωστόσο σε μηνιαία βάση έτρεξαν με έναν αρκετά μετριοπαθή ρυθμό, κάτι που πυροδότησε ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι ενδεχομένως ο πληθωρισμός να έχει φθάσει στην κορύφωσή του. 

Άλλωστε ο διαρκώς επιταχυνόμενος πληθωρισμός είναι ο λόγος που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποσύρει τα μέτρα στήριξης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, μέτρα τα οποία υιοθετήθηκαν εξαιτίας της κρίσης την οποία προκάλεσε η πανδημία. 

Τον δρόμο σήμερα για το αμερικανικό χρηματιστήριο τον δείχνουν τα αμερικανικά αποθετήρια των κινεζικών τεχνολογικών τα οποία διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κι αυτό μετά τα δημοσιεύματα ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στη Didi να επαναλειτουργήσει την εφαρμογή της στην Κίνα.

Το Πεκίνο είχε απαγορεύσει στην εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων να λειτουργεί την εφαρμογή της στην Κίνα, για τον λόγο ότι αποφάσισε να εισέλθει στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δίχως να έχει λάβει την απαραίτητη ρυθμιστική έγκριση. 

Η μετοχή της Didi έχει εκτοξευθεί στο +60%, ενώ κέρδη περί του 20% καταγράφουν οι μετοχές της κινεζική εταιρείας logistics, Full Truck και ευρέσεως εργασίας, Kanzhun, καθώς σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αναμένεται να εξασφαλίσουν παρόμοια έγκρισή για τις δικές τους εφαρμογές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News