Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 11:40
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση που θα κρίνει το πρόσημο της εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση που θα κρίνει το πρόσημο της εβδομάδας

Μία ημέρα αφότου κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Μαΐου (-1,08%), το Χρηματιστήριο Αθηνών βγάζει σήμερα ανοδική αντίδραση. Η συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα είναι και αυτή που θα κρίνει προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα στο τέλος της από τη στιγμή που απούσης της σημερινής συνεδρίασης υπολείπεται κατά σχεδόν 0,10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,70%%, μια άνοδος που τον έχει φέρει στις 896,62 μονάδες, εντός της εμβέλειας των 900 μονάδων ωστόσο γι άλλη μια ημέρα δεν καταφέρνει να κατοχυρώσει το ψυχολογικό αυτό επίπεδο. 

Η δραστηριότητα είναι υποτονική στη Λεωφόρο Αθηνών, κάτι που αποτυπώνεται στον τζίρο ο οποίος και έχει διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 2 εκατ. τεμάχια. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφουν κέρδη, στέλνοντάς τον κατά 0,83% υψηλότερα, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,70%. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1%, ωστόσο από τους κλαδικούς δείκτης τα ηνία κρατούν αυτοί των ταξιδίων και αναψυχής και ο τεχνολογικός, κινούμενοι ελαφρώς υψηλότερα. 
Μόλις τρεις μετοχές, των Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και Quest βρίσκονται υπό του μηδενός με πτώση μεταξύ -0,38% και -0,10%.

Η μετοχή της Σαράντης οριακά έχει ξεπεράσει το +2%, ενώ ξεχωρίζουν και οι μετοχές των Aegean, ΑΔΜΗΕ και Eurobank με +1,57% εκάστη, και της Alpha Bank (1,31%).
Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο έδειξε ατολμία να κατοχυρώσει τις 900 μονάδες.

Χθες κι ενώ το ζητούμενο ήταν η κατοχύρωσή τους, ενώ τις άγγιξε στη συνέχεια έκανε μεταβολή και κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Μαΐου (είχε προηγηθεί πτώση 0,03% και 0,12%).

Αν σήμερα διατηρηθεί η ανοδική αντίδραση, τότε η ελληνική αγορά θα ολοκληρώσει την εβδομάδα με μικρά μεν, κέρδη δε.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News