Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αδυναμία να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα

Wall Street: Αδυναμία να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα

Πτωτικά κινούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street σήμερα, με τη διαφορά ότι στη σημερινή συνεδρίαση, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να δείχνει ότι δεν έχει τις δυνάμεις εκείνες ούτως ώστε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,42%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,27%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq να περιορίζει την πτώση του στο -0,13%.

Απούσης της σημερινής συνεδρίασης ο S&P 500 έχει απωλέσει σχεδόν 1,4% την τρέχουσα εβδομάδα και βρίσκεται σε τροχιά για να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες στις οκτώ από τις τελευταίες εννέα εβδομάδες. Από αυτές οι επτά ήταν διαδοχικές, ένα σερί που είναι το χειρότερο για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης από το 2001.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, τα futures στη Wall Street κινούνταν ανοδικά. Ωστόσο ήρθαν οι προειδοποιήσεις της Microsoft αναφορικά με τα έσοδα και τα κέρδη της το γ΄ τρίμηνο, αναμένοντας να είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

«Η άποψή μας είναι προσεκτική καθώς οδεύουμε προς το κλείσιμο του δευτέρου τριμήνου», επισημαίνει ο Ρομπ Χάουγουορθ, ανώτερος στρατηγικός επενδύσεων στη US Bank Wealth Management. «Η αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο για τις κεντρικές τράπεζες και ο ρυθμός της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας… που μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές και οι αντίρροπες τάσεις στα εταιρικά κέρδη αποτελούν κινδύνους για τους επενδυτές».

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης επίσης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες θέσεως εργασίας της ADP για τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με αυτά, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 128.000 νέες θέσεις εργασίας, που συνιστά τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης, αφότου ανέκαμψε η αγορά εργασίας από την πανδημία.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News