Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 15:30
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Ανυπέρβλητο» εμπόδιο οι 900 μονάδες     

Χρηματιστήριο: «Ανυπέρβλητο» εμπόδιο οι 900 μονάδες     

Αδυναμία να βρει τα στηρίγματα που θα το κάνει να ξεπηδήσει του ψυχολογικού φράγματος των 900 μονάδων δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν αποτινάξει το αρνητικό κλίμα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, στο ελληνικό χρηματιστήριο οι επενδυτές δείχνουν συγκράτηση.

Μια συγκράτηση που έχει φέρει τον Γενικό Δείκτη 0,50% χαμηλότερα και στις 895,48 μονάδες και ελαφρώς μακρύτερα από τις 900 μονάδες. Το υψηλό ημέρας καταγράφηκε μεν στις 901,96 μονάδες (χαμηλό στις 895,39), αλλά όπως και χθες η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει σαν να «φοβάται» να παραμείνει εκεί.

Ο τζίρος είναι πολύ περιορισμένος διαμορφούμενος στα 36 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει φθάσει στα 12,5 εκατ. τεμάχια.

Με απώλειες 0,62% και 0,21% κινούνται οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα, ενώ στο -0,13% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης. Οι κλαδικοί δείκτες των προσωπικών ειδών και των τροφίμων και ποτών εξακολουθούν να βρίσκονται εν μέσω πιέσεων.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ διατηρεί την ανοδική της τάση καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 3,01%, με την Εθνική να ακολουθεί στο +1,86%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Jumbo είναι η μετοχή μεταξύ εκείνων του FTSE Large Cap που παρουσιάζει τη χειρότερη σημερινή εικόνα με απώλειες που ξεπερνούν το -3%, ενώ και της Σαράντης σημειώνει αισθητή πτώση σχεδόν κατά 2,80%. Coca Cola και ΟΠΑΠ υποχωρούν κατά 1,56% και 1,53% αντίστοιχα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο στερείται σήμερα των στηριγμάτων που θα του παρέχουν την ώθηση για να κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με χθες και τα κέρδη της τάξεως του 1,04% που κατέγραψε.

Ο περιορισμένος άλλωστε τζίρος υποδεικνύει την απουσία ενδιαφέροντος στη σημερινή συνεδρίαση και κατά συνέπεια και των επενδυτών.

Μετά την εκτίναξη του τζίρου στα 521 εκατ. ευρώ την Τρίτη που προκάλεσε η ανακατανομή των χαρτοφυλακίων ενόψει της αναδιάταξης των δεικτών MSCI και τη συμπερίληψη των μετοχών της Mytilineos και της Εθνικής, η υποτονική δραστηριότητα σήμερα ακόμη κι αν συμβαίνει δύο ημέρες μετά, κάπου μοιάζει με δικαιολογημένη.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News