Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος με την απασχόληση και τη μεταποίηση στο επίκεντρο

Wall Street: Άνοδος με την απασχόληση και τη μεταποίηση στο επίκεντρο

Επιστρέφουν στα κέρδη σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τη σχετική ήπια πτώση που σημείωσαν χθες στη συνεδρίαση που ολοκλήρωσε τον Μάιο.

Σήμερα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση για τον Ιούνιο τον μήνα που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του β΄ τριμήνου αλλά και του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, έχει επιστρέψει η διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις στις μετοχές. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,30%, πιο ψηλά στο +0,50% βρίσκεται ο S&P 500, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,15%. 

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία ανοφορικά με δραστηριότητα της μεταποίησης τον Μάιο, η οποία ανέκοψε ταχύτητα αισθητά μεν στις 57 μονάδες, από 59,2 μονάδες τον Απρίλιο, ωστόσο παρέμεινε σε υψηλούς ρυθμούς, καθώς το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση μιας δραστηριότητας. 

Εντούτοις, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Salesforce για το α΄ τρίμηνο του 2022 τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών και κυρίως οι εκτιμήσεις της για ισχυρή πορεία φέτος, έχει μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κάτι που αποτυπώνεται στο άλμα της τάξεως του 10% που πραγματοποιεί η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας. 

Οι επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν μαγνητίσει τους προβολείς του ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες. 

Σήμερα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ομιλίες των αξιωματούχων της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ και Τζον Ουίλιαμς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να συσφίγξει επιθετικά τη νομισματική της πολιτική σε όλη τη διάρκεια του 2022. 

Υπενθυμίζεται, ότι η Fed στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της αύξησε συνολικά το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News