Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 15:48
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: Κέρδη σχεδόν 7 δισ. δολαρίων από το «σορτάρισμα» στις μετοχές 

Tesla: Κέρδη σχεδόν 7 δισ. δολαρίων από το «σορτάρισμα» στις μετοχές 

Το ποσό των 7 δισ. δολαρίων έχουν αγγίξει τα κέρδη των τολμηρών που έπαιξαν κόντρα στη μετοχή της Tesla, σε εκείνους δηλαδή που στοιχημάτισαν σε πτώση της στη διάρκεια του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ortex Research, από την έναρξη του έτους έως και τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής τα πραγματοποιηθέντα και μη πραγματοποιηθέντα κέρδη έχουν φθάσει το ποσό των 6,8 δισ. δολαρίων.

Αν μάλιστα η μετοχή της Tesla δεν κατέγραφε κέρδη της τάξεως του 7,3% την Παρασκευή το ποσό αυτό θα είχε ξεπεράσει τα 8 δισ. δολάρια. 

Εξαιρουμένης της χθεσινής συνεδρίασης, η μετοχή της Tesla από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες της τάξεως του 28% και εκείνοι που είχαν το θάρρος να στοιχηματίσουν σε πτώση της έχουν ανταμειφθεί. 

Ο τεχνολογικός κλάδος στην διάρκεια του τρέχοντος έτους έχει βρεθεί εν μέσω έντονων πιέσεων, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την πλάτη στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ortex, το «σορτάρισμα» στις μετοχές των Amazon, Facebook και Netflix, έχει αποφέρει στους επενδυτές 3,5 δισ., 3,6 δισ. και 3,4 δισ. δολάρια αντίστοιχα, σχεδόν το ήμισυ από το συνολικό ποσό των κερδών από τις short θέσεις στη μετοχή της Tesla. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από marketwatch.com

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News