ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο – Απομακρύνθηκε από τις 900 μονάδες  

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο – Απομακρύνθηκε από τις 900 μονάδες  

Δεν δείχνει να έχει τη δύναμη να υπερβεί το κατώφλι των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά το στιγμιαίο πέρασμά του από τις 901 μονάδες στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ανέκοψε ρυθμό κι απομακρύνθηκε από το επίπεδο αυτό. 

Περί τις 14:00, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει κέρδη περί του 0,30% και διαπραγματεύεται πέριξ των 894 μονάδων, σε κοντινή απόσταση πλέον από το χαμηλό ημέρας στις 893,67 μονάδες και πιο μακριά από το υψηλό των 901,17 μονάδων. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 13 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης επίσης έχει κατεβάσει ταχύτητα, όμως κινείται υψηλότερα κατά 0,51%, ενώ ο Mid Cap έχει περάσει σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,46%. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,40%, ωστόσο η μετοχή της Εθνικής (+2,19%) και της Eurobank (+1,08%) είναι αυτές που παρουσιάζουν την καλύτερη εικόνα από εκείνες του FTSE Large Cap, εν αναμονή της συμπερίληψης της πρώτης στον δείκτη MSCI αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, μαζί με αυτή της Mytilineos. 

Οι εντονότερες πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των υπηρεσιών κοινής ωφελείας ΕΥΔΑΠ (-1,41%) και ΔΕΗ (-1,29%), ενώ με ανεπαίσθητη πτώση κινείται η μετοχή της Mytilineos.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Αυξημένα κατά 32% τα οργανικά κέρδη το α’ τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News