Business & Finance Δευτέρα 30/05/2022, 11:38
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άνοιγμα εβδομάδας με «πλώρη» για τις 900 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Άνοιγμα εβδομάδας με «πλώρη» για τις 900 μονάδες 

Με τη ανοδική φόρα της περασμένης εβδομάδας έχει εισέλθει στην καινούργια το Χρηματιστήριο Αθηνών, επεκτείνοντας τον ανοδικό κύκλο που έχει ανοίξει από τη συνεδρίαση στις 20 Μαΐου.

Καταγράφοντας άνοδο στο διάστημα αυτό στις πέντε από τις έξι συνεδριάσεις (μοναδική ανορθογραφία η οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,03% της περασμένης Δευτέρας) και με τη σημερινή άνοδο, το ελληνικό χρηματιστήριο με μία συνεδρίαση να απομένει για να ολοκληρωθεί ο Μάιος, έχει φθάσει πολύ κοντά στις 900 μονάδες επίπεδο με στο οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση του τρέχοντος μηνός. 

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,76% και έχει ανέλθει στις 898,19 μονάδες, έχοντας κάνει στιγμιαίο πέρασμα από τις 901 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Ο ΓΔ για τρίτη ημέρα κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,72 μονάδες, με τα σημεία στήριξης πλέον να ορίζονται στις 880 και 870 μονάδες και τα σημεία αντίστασης στις 900 και 910 μονάδες

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1% και σήμερα αυτός της Μεσαίας επιδίδεται σε χαμηλές πτήσεις και στο +0,20%.

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν αναλάβει τον ρόλο του οδηγού και κάπως έτσι ο τραπεζικός δείκτης έχει φθάσει σχεδόν στο 2,30% με διαφορά ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. 

Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank παρουσιάζουν κέρδη μεταξύ 3,47% και 1,87% και προπορεύονται μεταξύ των μετοχών του FTSE Large Cap. 

Για τη μετοχή της Εθνικής το μομέντουμ είναι κάτι περισσότερο από θετικό, καθώς δεν είναι μόνο τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο που ικανοποίησαν, είναι ότι ετοιμάζεται να περάσει παρέα με τη μετοχή της Mytilineos τα σαλόνια του MSCI και να διαπραγματεύονται πλέον στον δείκτη MSCI Standard Greece. 

Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Σαράντης (-2,51%) και ΑΔΜΗΕ (-1,55%), πιο ήπια η πτώση της μετοχής της ΔΕΗ (-1,15%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Αυξημένα κατά 32% τα οργανικά κέρδη το α’ τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News