Business & Finance Παρασκευή 27/05/2022, 15:09
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο και υψηλότερα από τις 890 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο και υψηλότερα από τις 890 μονάδες 

Διατηρείται σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενο σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ωστόσο παρά την ήπια άνοδό του σήμερα έχει καταφέρει και έχει περάσει στη ζώνη των 890 μονάδων.

Η ανοδική αυτή αντίδρασή του καταγράφοντας κέρδη στις πέντε από τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις, έχει φέρει το ελληνικό χρηματιστήριο πολύ κοντά πλέον στις 900 μονάδες, επίπεδο στο οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση του τρέχοντος μήνος. 

Οδεύοντας προς το τελικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται κατά 0,54% υψηλότερα σε σχέση με χθες και διαπραγματεύεται πέριξ των 892 μονάδων, πλησίον του υψηλού ημέρας στις 893,19 μονάδες. Ο τζίρος έχει φθάσει στα 45 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 16,6 εκατ. τεμάχια. 

Σε χαμηλές πτήσεις οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης καταγράφοντας κέρδη 0,50% και 0,32% αντίστοιχα. 

Έχοντας τη μετοχή της Εθνικής να προπορεύεται μεταξύ εκείνων της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άλμα 3,78% εν αναμονή των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2022 μετά το πέρας της συνεδρίασης και της Alpha Bank στο +2%, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά σχεδόν 2%, παρά το γεγονός ότι η μετοχής της Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,26% (στο +1,18% της Eurobank).

Το καρέ των μετοχών με τα περισσότερα κέρδη το συμπληρώνει αυτή της Aegean βρισκόμενη στο +1,93%, στον απόηχο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της για το προηγούμενο τρίμηνο. 

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι μετοχές των εταιρειών που ήταν προγραμματισμένο να δημοσιεύσουν τις επιδόσεις για το α΄ τρίμηνο του 2022, πρωταγωνιστούν (χθες ανακοίνωσε τα δικά της αποτελέσματα η Alpha Bank και χθες η Eurobank).

Κι αυτό διότι η ΔΕΗ η οποία επίσης χθες παρουσίασε τα οικονομικά της μεγέθη για το προηγούμενο τρίμηνο, βρίσκεται στην άλλη πλευρά του FTSE Large Cap, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 3,05% και παρουσιάζει μακράν τη χειρότερη εικόνα του δείκτη, καθώς η μετοχή της Coca Cola διαγράφει 1,49%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Intralot: Έσοδα 97,7 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022 

Alpha Bank: Στα 125,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

Aegean: Εκτινάχθηκαν κατά 173% τα έσοδα το α΄ τρίμηνο, στα 120,8 εκατ. ευρώ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News