Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 11:30
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επεκτείνει για τρίτη ημέρα τα κέρδη του «πατώντας» στις 880 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Επεκτείνει για τρίτη ημέρα τα κέρδη του «πατώντας» στις 880 μονάδες 

Σε ανοδική τροχιά παραμένει για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα σημερινά κέρδη να το φέρνουν στις 880 μονάδες, ένα επίπεδο στο οποίο τελευταία φορά βρέθηκε στις 6 Μαρτίου.

Το ελληνικό χρηματιστήριο από την περασμένη Παρασκευή έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά τις πιέσεις που έχει δεχθεί στη διάρκεια του Μαΐου, προερχόμενο μάλιστα από τον Απρίλιο, ένας μήνας που αποδείχθηκε ιδιαίτερα πρόσφορος καθώς αποκόμισε κέρδη της τάξεως του 4,89%. 

Ωστόσο, ο Μάιος και με τις συνθήκες σε διεθνές επίπεδο να επιδεινώνονται έφερε άλλα δεδομένα, κάτι που στοίχισε στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Αν δεν υπήρχαν οι οριακές απώλειες 0,03% της περασμένης Δευτέρας, με τη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο θα μέτραγε πέντε στις πέντε κερδοφόρες συνεδριάσεις, διάστημα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως ένας ανοδικός μικρόκυκλος. 

Όπως και να χει, το θετικό κλίμα διατηρείται και σήμερα, σε μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, καθώς μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2022, οι Alpha Bank, Aegean και ΔΕΗ.

Χθες ανακοίνωσε τις οικονομικές της επιδόσεις η Eurobank, ενώ αύριο είναι η σειρά της Εθνικής να δημοσιεύσει τις δικές της. 

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα ενισχύεται κατά 0,70% στις 879,45 μονάδες, ενώ έχει κάνει πέρασμα ελαφρώς υψηλότερα από τις 880 μονάδες στις 881,50 μονάδες. 

Στην πρώτη ώρα των συναλλαγών ο τζίρος έχει ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ και ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 3,6 εκατ. τεμάχια.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο +1%, υποσκελίζοντας και σήμερα τον Mid Cap που κινείται υψηλότερα κατά 0,53%.

Με τις μετοχές των τραπεζών σε ανοδική πορεία, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,80% και είναι ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. 

Οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες που ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους, είναι από αυτές προπορεύονται μεταξύ εκείνων του FTSE Large Cap, με την Aegean στο + 2,96% και τη ΔΕΗ στο +2,38%, ενώ «παρεμβάλλεται» μεταξύ τους η Eurobank (2,87%). Η μετοχής της Πειραιώς στο +2,40%, ενώ της Alpha Bank σημειώνει άνοδο περί του 1,79%. 

Coca Cola, Motor Oil, Mytilineos, Ελβαλχαλκόρ ΕΥΔΑΠ και Σαράντης, υποχωρούν μεταξύ 0,57% και 0,12%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Quest: Στα 238 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις τριμήνου – Οι προοπτικές ανά δραστηριότητα

Eurobank: Στα 305 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News