Business & Finance Παρασκευή 20/05/2022, 22:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Με άνοδο 1,8 την εβδομάδα – Διέκοψε το χειρότερο καθοδικό σερί από το 2018

Χρυσός: Με άνοδο 1,8 την εβδομάδα – Διέκοψε το χειρότερο καθοδικό σερί από το 2018

Με άνοδο έκλεισε στη σημερινή συνεδρίαση η τιμή του χρυσού, καταγράφοντας επίσης την πρώτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια των τελευταίων πέντε, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και της πτώσης του δολαρίου.

Στήριγμα στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με την τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο να κλείνει στα 1.843 δολάρια η ουγκιά. Νωρίτερα, η τιμή του χρυσού είχε αγγίξει υψηλό εβδομάδας. 

Ο χρυσός, που άγγιξε χαμηλός τρισήμισι εβδομάδων στα 1.786 δολάρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενισχύθηκε 1,8% σε εβδομαδιαία βάση. Ο χρυσός διέκοψει πέντε διαδοχικές εβδομάδες απωλειών, που αποτέλεσε το χειρότερο καθοδικό σερί από τις 17 Αυγούστου του 2018, όταν βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για έξι συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

«Το δολάριο υπαναχώρησε αυτή την εβδομάδα και βοήθησε τον χρυσό να ανεβεί. Επίσης, από τη στιγμή που το πολύτιμο μέταλλο διαπέρασε το φράγμα των 1.785 δολαρίων, επέστρεψαν οι αγοραστές και προσέφεραν ήπια υποστήριξη», ανέφερε ο Φίλιπ Στρέιμπλ, στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures.  O δείκτης δολαρίου γνώρισε την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τις αρχές Φεβρουαρίου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτή της Kitco, η αγορά χρειάζεται νέα θεμελιώδη για να μπορέσει να βρει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Οι φόβοι για ύφεση έχουν επιστρέψει δυναμικά και εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας στις αγορές, βλέπουμε να υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον χρυσό», αναφέρει ο Ξιάο Φου της Bank of China International. 

Η τιμή αργύρου υποχώρησε 0,1% στα 21,69 δολάρια η ουγκιά, όμως σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε περίπου 3%. 

Όσο για την πλατίνα υποχώρησε 1,4% στα 948,77 δολάρια, ενώ το παλλάδιο διαμορφώθηκε στα 1.958 δολάρια με πτώση 2,4%.  
  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News