Business & Finance Παρασκευή 20/05/2022, 17:45
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εκκίνηση με υποτονικά κέρδη

Wall Street: Εκκίνηση με υποτονικά κέρδη

Με υποτονικά κέρδη κινείται η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση μετά από δύο συνεδριάσεις στις οποίες κατέγραψε απώλειες και ειδικά σε αυτή της Τετάρτης ήταν βαριές. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,23% ενώ S&P 500 και Nasdaq ενισχύονται κατά 0,30% έκαστος. 

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2022 δύο εκ των μεγαλυτέρων αμερικανικών αλυσίδων λιανικής πώλησης (της Target και της Walmart) κυρίως όμως οι προειδοποιήσεις τους ότι έρχονται χειρότερες ημέρες, συντάραξε όχι μόνο το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά και τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο. 

Ο S&P 500 έχει διολισθήσει κατά περίπου 18,7% από το ιστορικά υψηλό κλείσιμο της συνεδρίασης στις 3 Ιανουαρίου. Εάν υποχωρήσει κατά 20% ή περισσότερο από το επίπεδο αυτό, τότε ο S&P 500 θα βρίσκεται σε bear market.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι traders προεξοφλούν πως η Fed θα προχωρήσει σε νέες επιτοκιακές αυξήσεις στις συνεδριάσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στον μήνα, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, στην πιο επιθετική κίνηση νομισματικής πολιτικής από το 2000.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: «Ριμπάουντ» των χρηματιστηρίων με ισχυρά κέρδη

ΕΚΤ: Οι χρηματαγορές στοιχηματίζουν για αύξηση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News