Business & Finance Παρασκευή 20/05/2022, 14:03
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά με χαμηλές ταχύτητες 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά με χαμηλές ταχύτητες 

Παραμένει σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο εξακολουθεί να κινείται με χαμηλές ταχύτητες και σε καμία περίπτωση η σημερινή άνοδος δεν μπορεί να υποσκελίσει τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 1,79%.

Την ώρα που στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κινούνται με αισθητή άνοδο, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ότι στερείται των στηρίξεων εκείνων που θα του παρέχουν την ώθηση για να κινηθεί υψηλότερα. 

Με τα έως τώρα δεδομένα, η εβδομάδα θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο, ενώ σε επίπεδο μηνός δεν γίνεται συζήτηση για το πώς θα ολοκληρωθεί, καθώς απούσης της σημερινής συνεδρίασης οι απώλειές του αγγίζουν το 7%. 

Κινούμενος ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με το αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,43% και διαπραγματεύεται πέριξ των 854,84 μονάδων. Το πέρασμα από το υψηλό ημέρας στις 859,32 μονάδες ήταν στιγμιαίο, με το χαμηλό ημέρας να καταγράφεται στις 853,13 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 31 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 12 εκατ. τεμάχια, με τη μερίδα του λέοντος εξ αυτών να αφορά μετοχές των τραπεζών, οι οποίες έχουν μπει σε θέση οδηγού στη σημερινή συνεδρίαση. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 0,71% και αυτός της Μεσαίας κατά 0,30%. Ο τραπεζικός δείκτης είναι με διαφορά από τους κλαδικούς με την καλύτερη σημερινή εικόνα καταγράφοντας άνοδο περί του 2,81%, ενώ αρκετά πιο πίσω ακολουθεί ο δείκτης των τροφίμων και ποτών (1,81%).

Την πρώτη τριάδα από τις μετοχές του FTSE Large Cap την απαρτίζουν μετοχές των τραπεζών και συγκεκριμένα οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική με κέρδη 3,30% οι δύο πρώτες και 2,15% η τελευταία. Coca Cola, Quest, Mytilineos και ΟΛΠ με κέρδη μεταξύ 1,81% έως 1,47%.  

Στον αντίποδα, η μετοχή του ΟΤΕ μετά το χθεσινό ράλι της τάξεως του 6%, σήμερα δέχεται πιέσεις και διαγράφει το ήμισυ των κερδών της. Άξια αναφορά η υποχώρηση των ΕΛΠΕ κατά 1,76%, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Aegean και Jumbo με πτώση μικρότερη του -0,35%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News