Business & Finance Πέμπτη 19/05/2022, 14:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντείνονται οι πιέσεις – Κινδυνεύουν οι 840 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Εντείνονται οι πιέσεις – Κινδυνεύουν οι 840 μονάδες 

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι ρευστοποιήσεις ανεβάζουν ρυθμό, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε κίνδυνο οι 840 μονάδες. Οι επενδυτές απομακρύνονται μαζικά από τις μετοχές, με το γενικό πρόσταγμα να έχει δοθεί από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού χθες βράδυ και τη Wall Street να ξαναπερνάει εποχές πανδημίας, καθώς είχε τη χειρότερή της ημέρα από τον Ιούνιο του 2020. 

Τις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη τις έχει κατακλύσει ένα κύμα πανικού το οποίο πυροδοτήθηκε από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, όταν η αλυσίδα Target ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά το ήμισυ το προηγούμενο τρίμηνο και προειδοποίησε γι ακόμη χειρότερες ημέρες στο μέλλον. Τα αποτελέσματα και η καθοδήγησή της για το 2022 στοίχισε 25% στη μετοχή της και περί των 25 δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίησή της. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Περί τις 14:20 ο Γενικός Δείκτης έχει κάνει βουτιά της τάξεως του 2,90% και έχει κατρακυλήσει στις 841,70 μονάδες, μια βύθιση 25 μονάδων σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 53 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει αγγίξει τα 22 εκατ. τεμάχια. 

Με τη μετοχή του ΟΤΕ να έχει διαφύγει από τις σημερινές συμπληγάδες και να καταγράφει ισχυρά κέρδη της τάξεως του 3% (αμελητέα η άνοδος της Σαράντης κατά 0,12%), ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχει υποστεί πλήγμα χάνοντας 3,13%, ενώ παρόμοια είναι και η υποχώρηση του Δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (-2,56%).

Ο τραπεζικός δείκτης διαγράφει 5,48%, ωστόσο ο κλαδικός δείκτης που παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα είναι των προσωπικών ειδών, καθώς το λιανικό εμπόριο είναι αυτό που έχει πυροδοτήσει το γενικευμένο sell-off στις αγορές ανά τον κόσμο. 

Πειραιώς, Jumbo, Βιοχάλκο και Εθνική δέχονται κλυδωνισμούς με απώλειες 8,82%, 6,85%, 5.97%, 5,22% αντίστοιχα. 

Η άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ σε συνδυασμό με την υποχώρηση της Coca Cola κατά 3,12% έχει αλλάξει τους συσχετισμούς στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς η πρώτη είναι πλέον ξανά η πιο πολύτιμη εταιρεία στο ελληνικό χρηματιστήριο, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία από τη δεύτερη.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ατελείωτο sell off στην Wall Street: Βαριές οι απώλειες για τον Dow Jones

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News