Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 14:41
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται η ανοδική τάση – Ξανά τα «πρωτεία» της κεφαλαιοποίησης η Coca Cola

Χρηματιστήριο: Διατηρείται η ανοδική τάση – Ξανά τα «πρωτεία» της κεφαλαιοποίησης η Coca Cola

Σε ανοδική πορεία διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο αν θα καταφέρει να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες. 

Περί τις 14:30 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,15% στις 869,28 μονάδες. Με το ποσοστό αυτό όχι μόνο διαγράφει τη χθεσινή πτώση της τάξεως του 0,885, αλλά κινείται υψηλότερα των 867,03 μονάδων επίπεδο που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί σχεδόν στα 19 εκατ. τεμάχια και την πλειονότητα εξ αυτών να αφορούν μετοχές των τραπεζών. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο +1%, της Μεσαίας εξακολουθεί να κινείται χαμηλότερα στο +0,58%. 

Κέρδη πλέον του 1,80% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών, ενώ ο δείκτης του κλάδου των ταξιδίων και αναψυχής βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα στο +1,92%, όντας ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. 

Από τις μετοχές του FTSE Large Cap, ξεχωρίζει της Quest με άλμα της τάξεως του 4,81%, έχοντας αφήσει αρκετά πιο πίσω τη μετοχή της Τιτάν (+3,17%) και ακόμη περισσότερο Εθνική (+2,68%), Alpha Bank και ΟΠΑΠ (+2,14%), ΕΛΠΕ (+1,93%) και Eurobank (1,79%).

Πιέσεις ασκούνται στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς υποχωρεί κατά 1,79%. Οι σημερινές απώλειες σε συνδυασμό με το ανοδικό σερί των έξι συναπτών συνεδριάσεων της μετοχής της Coca Cola (+1,41%), στοίχισαν την «πρωτοκαθεδρία» στον ΟΤΕ στο ελληνικό χρηματιστήριο ως η πιο πολύτιμη εταιρεία με όρους κεφαλαιοποίησης, καθώς πλέον διαμορφώνεται στα 7,6 δισ. ευρώ, με της Coca Cola να ανέρχεται πλέον κοντά στα 7,9 δισ. ευρώ. 

Στη Λεωφόρο Αθηνών σήμερα το κλίμα είναι θετικό, όπως συμβαίνει και στις διεθνείς αγορές. Οι εξελίξεις μπορεί να σκιαγραφούν όχι και τόσες ευοίωνες προοπτικές, ωστόσο οι επενδυτές έχουν επιστρέψει στις μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση.

΄Οσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ένας πόλεμος στον οποίο εμπλέκονται δύο από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή σιτηρών στον κόσμο και μία εκ των μεγαλυτέρων σε παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, η περίπτωση να επανέλθουν οι αγορές σε περιόδους καταγραφής κερδών διαρκώς απομακρύνεται. 

Με τις κεντρικές τράπεζες να έχουν αρχίσει ήδη να αποσύρουν τα υπερ-υποστηρικτικά μέτρα στήριξης καθώς ο πληθωρισμός ίπταται, οι επενδυτές έχουν έναν ακόμη λόγο για βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς η εποχή της φθηνής ρευστότητας έφθασε στο τέλος της. 

Οι όποιες ανοδικές αντιδράσεις των χρηματιστηρίων εκ του αποτελέσματος κρίνονται σπασμωδικές και εκ τούτου, οποιεσδήποτε εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια, στερούνται βαρύτητας. 

Με το καλοκαίρι να απέχει ούτε 15 ημέρες, θα έχει ενδιαφέρον πώς θα αξιολογηθούν τα δεδομένα το επόμενο διάστημα και τι μορφής θα είναι η αντανάκλαση της αξιολόγησης αυτής στις αγορές. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Με 5,01% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News