ΑΓΟΡΕΣ

BofA για αγορές: Χορεύοντας με τις αρκούδες – Πότε θα έρθει το ράλι

BofA για αγορές: Χορεύοντας με τις αρκούδες – Πότε θα έρθει το ράλι

Ακραία απαισιοδοξία ανάμεσα στους επαγγελματίες των αγορών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Bank of America, η οποία αυτό τον μήνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 331 fund managers με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 986 δισ. δολαρίων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, τα επίπεδα των μετρητών στα χαρτοφυλάκια διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης  Σεπτεμβρίου, καθώς αυξήθηκαν από το 5,5% στο 6,1%.

BofA για αγορές: Χορεύοντας με τις αρκούδες – Πότε θα έρθει το ράλι-1

Οι short θέσεις στις τεχνολογικές μετοχές είναι οι υψηλότερες από τον Αύγουστο του 2006, σε επίπεδα που παραπέμπουν σε εκείνα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και της κρίσης του κορωνοϊού.

BofA για αγορές: Χορεύοντας με τις αρκούδες – Πότε θα έρθει το ράλι-2

Οι θέσεις σε μετοχές είναι οι χαμηλότερες από τον Μάιο του 2020, καθώς η αισιοδοξία για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται σε χαμηλό όλων των εποχών, οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό είναι οι μεγαλύτεροι από τον Αύγουστο του 2008 και οι επενδυτές θέλουν οι CEOs να μην ξοδεύουν για επενδύσεις ή επαναγορές μετοχών, αλλά να «θωρακίσουν» τους ισολογισμούς των εταιρειών.

BofA για αγορές: Χορεύοντας με τις αρκούδες – Πότε θα έρθει το ράλι-3

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Έχουν πιάσει οι αγορές πάτο; Η Bank of America διαπιστώνει πως αυτό που λείπει είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την πλήρη παραίτηση (capitulation) των επενδυτών: Οι εμπλεκόμενοι στις αγορές περιμένουν αυξήσεις επιτοκίων, όχι μειώσεις.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον οίκο, ότι οι μετοχές είναι πιθανό να εμφανίσουν ένα bear market rally, αλλά δεν έχουν πιάσει ακόμα τα χαμηλά τους.

Διαβάστε επίσης: 

Morgan Stanley: Οι αγορές θα πέσουν κι άλλο – Μην περιμένετε κέρδη για ένα χρόνο

BofA: Το sell off θυμίζει το σκάσιμο της φούσκας των dot com – Έπιασαν πάτο οι αγορές;

Goldman Sachs: Προετοιμαστείτε για ύφεση λέει ο Lloyd Blankfein

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News