Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έντονη νευρικότητα – Σε πτώση S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Έντονη νευρικότητα – Σε πτώση S&P 500 και Nasdaq

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του ο δείκτης S&P 500, κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο, όπως και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, με τους συναλλασσομένους να προσπαθούν να αποτιμήσουν τον κίνδυνο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία. 

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών στη σημερινή συνεδρίαση, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα νευρική. Ο Dow Jones ξεκίνησε με πτώση 0,83% για να επιστρέψει σε άνοδο, να γυρίσει προς στιγμή σε αρνητικό πρόσημο λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης και τελικά να κλείσει με οριακή άνοδο 0,08%. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,39% αφού αρχικά οι απώλειές του είχαν φθάσει έως τη μία ποσοστιαία μονάδα για να γυρίσει όμως για λίγο και σε θετικό έδαφος, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,2%.

Οι μετοχές τεχνολογίας άσκησαν πιέσεις στη Wall Street για μία ακόμη συνεδρίαση. Αρκετές εταιρείες στον χώρο του cloud σημείωσαν πτώση, μεταξύ των οποίων Datadog, Cloudflare και Atlassian, υποχωρώντας 11%, 14% και 7% αντίστοιχα. Πτώση 6% σημείωσε και η μετοχή της Tesla. 

Αντίθετα, ο κλάδος ενέργειας κινήθηκε ανοδικά ακολουθώντας το θετικό κλίμα στην αγορά πετρελαίου. Η Occidental Petroleum παρουσίασε την καλύτερη επίδοση στον κλάδο, με κέρδη άνω του 6%, ενώ η Marathon Oil ενισχύθηκε 4,2%. Τα κέρδη ακολούθησαν την άνοδο των τιμών πετρελαίου κατά 3% εν μέσω στοιχημάτων ότι η Κίνα θα καταφέρει να ανακάμψει από την οικονομική επιβράδυνση που προκάλεσε η πολιτικών των μηδενικών κρουσμάτων του Πεκίνου. 

«Οι επενδυτές συνεχίζουν να επανατοποθετούνται μέσα από την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής. Συνεπώς, όπως η καμπύλη των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά εν αναμονή υψηλότερου πληθωρισμού και αύξησης των επιτοκίων από την Fed, θα βλέπουμε αυτή τη γενική αναπροσαρμογή στις αποτιμήσεις ενεργητικού», αναφέρει ο Μπιλ Νόρθεϊ, επικεφαλής επενδύσεων της US Bank Wealth Management. 

Στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης συγκαταλέγονται και οι μετοχές στον κλάδο υγείας. Η μετοχή της Eli Lilly ενισχύθηκε 4% από τη στιγμή που το φάρμακο Mounjaro εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Σε άνοδο 1,4% και η μετοχή της Pfizer, ενώ η AbbVie ενισχύθηκε 1,3%. 

 

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μεικτά πρόσημα, νευρικότητα και ανησυχίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News