Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με απώλειες

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με απώλειες

Ακολουθώντας το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, η Wall Street εισέρχεται στην καινούργια εβδομάδα με τους τρεις χρηματιστηριακούς της δείκτες να καταγράφουν απώλειες. Τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας, με τις λιανικές πωλήσεις να βυθίζονται και τη βιομηχανική παραγωγή να πατάει φρένο, έχουν προβληματίσει σήμερα τους επενδυτές οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής εξαιτίας της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,67%, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,87%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,22%.

Την Παρασκευή το αμερικανικό χρηματιστήριο επιδόθηκε σε υψηλές πτήσεις, κάτι που απομάκρυνε τον S&P 500 από τη bear market (απώλειες ίσες ή περισσότερο από 20% από το τελευταίο ιστορικό υψηλό ρεκόρ ενός περιουσιακού στοιχείου), σε μια φάση στην οποία έχει ήδη εισχωρήσει ο τεχνολογικός Nasdaq. Απούσης της σημερινής συνεδρίασης, από την αρχή του έτους ο S&P 500 χάνει 15,6% και ο S&P 500 24,5%.

Και οι δύο δείκτες παρουσιάζουν το χειρότερο εβδομαδιαίο σερί για περισσότερο από μία δεκαετία (για τον S&P 500 από το 2001).

Η αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στις αγορές.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση κατά την οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, μια επιθετική αύξηση για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, οι χρηματαγορές πλέον τοποθετούνται κατά σχεδόν 82% για αύξηση επιτοκίων του ίδιου μεγέθους στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Οι μετοχές των Big Tech, όπως Alphabet, Amazon, Apple, Meta και Microsoft, κινούνται πτωτικά όπως έκαναν και πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News