Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υποτονική πτώση μετά το ράλι της Παρασκευής

Χρηματιστήριο: Υποτονική πτώση μετά το ράλι της Παρασκευής

Με υποτονική άνοδο κινείται στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία και σηματοδοτεί την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας, ερχόμενο από το ράλι της Παρασκευής και τα κέρδη της τάξεως του 2,38%. Ένα ράλι το οποίο διέγραψε ένα μέρος των απωλειών που έχει υποστεί από τον καθοδικό κύκλο που έχει ανοίξει από τις 26 Απριλίου, διάστημα στο οποίο καταγράφει απώλειες στις εννέα από τις 14 συνολικά συνεδριάσεις. 

Ενώ αρχικά υπήρξε μια ανοδική αντίδραση σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια ατόνησε και κάπως έτσι ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,15% και έχει βρεθεί στις 865,71 μονάδες. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει 4,5 διαμορφωθεί σχεδόν στα  εκατ. τεμάχια, δίχως όμως να έχει ακόμη διαμορφωθεί κάποια τάση ως προς την προτίμηση των επενδυτών. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης με τις μετοχές του προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινείται και αυτός με πτώση της τάξεως του 0,15%, ενώ αντιθέτως αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,65%. 

Η εικόνα των μετοχών 

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή και σήμερα είναι από εκείνες που ξεχωρίζουν μεταξύ εκείνων του FTSE Large Cap με κέρδη περί του 1,38%, με άνοδο που ξεπερνάει το +2,30% η μετοχή της MIG, ενώ ελαφρώς υψηλότερα στο +2,47% κινείται η μετοχή της Βιοχάλκο. 

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Motor Oil υποχωρώντας κατά 1,83%, της εταιρείας που πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα όπως και στο επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την εξαγορά του ποσοστού των Μπάκου – Καϋμενάκη στην Ελλάκτωρ. 

Τράπεζα Πειραιώς, Aegean και Coca Cola με απώλειες μεταξύ 1,73% και 1,45%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News