Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας με τον Nasdaq σε υψηλούς ρυθμούς

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας με τον Nasdaq σε υψηλούς ρυθμούς

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδα που αν μη τι άλλο ήταν επεισοδιακή. 

Ο Dow Jones και στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις σημείωσε πτώση, επεκτείνοντας το αρνητικό του σερί στις έξι διαδοχικές συνεδριάσεις. S&P 500 και Nasdaq τη Δευτέρα και την Τετάρτη υπέστησαν βαριές απώλειες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης εξαιρουμένης της σημερινής συνεδρίασης, απέχει μόλις 2% από το να εισέλθει σε bear market (απώλειες ίσες ή περισσότερο του 20% από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ ενός περιουσιακού στοιχείου), σε μια επικράτεια στην οποία βρίσκεται ήδη ο Nasdaq. 

Χθες μετά το αρχικό μαζικό sell-off του οποίου όμως η ένταση σταδιακά εξασθενούσε καθώς οι επενδυτές επέστρεφαν στις μετοχές, το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ήπιες απώλειες των Dow Jones και S&P 500 και υποτονικά κέρδη του Nasdaq.

Σήμερα ωστόσο και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να δείχνουν το δρόμο, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 1,10%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 1,91%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 3%, προσπαθώντας να μαζέψει μέρος των απωλειών που υπέστη στη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι επενδυτές συγκλονίσθηκαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ο οποίος ναι μεν επιβραδύνθηκε στο 8,3% από 8,5% τον Μάρτιο, ωστόσο παρέμεινε σε υψηλό σχεδόν 40 ετών και επίσης η επιβράδυνση αυτή ήταν μικρότερη του αναμενομένου (8,1%).

Κόντρα στο γενικευμένο ανοδικό κλίμα πηγαίνει η μετοχή του Twitter -η οποία προ-συνεδριακά είχε βυθιστεί έως και 25%-, καθώς η ανακοίνωση του Ίλον Μασκ ότι παγώνει προσώρας η εξαγορά του από τον ίδιο, έχει φέρει τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο -10%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News