Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 14:27
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει απτόητο τις υψηλές πτήσεις 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει απτόητο τις υψηλές πτήσεις 

Καμία διάθεση δεν δείχνει να παραδώσει έστω και μέρος των ισχυρών κερδών που καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία και ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα και χαρακτηρίσθηκε από έντονη μεταβλητότητα, μια τάση που είναι η επικρατούσα στο τελευταίο διάστημα. 

Ο «προβιβασμός» των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos στον δείκτη MSCI Greece Standard, από τον MSCI Small Cap, σε συνδυασμό με τη χθεσινή ικανοποίηση από τα αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2022 από ΟΤΕ, Coca Cola, ΕΛΠΕ και Πειραιώς, έχουν φέρει σήμερα άλλη πνοή στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι χθεσινές ανακοινώσεις εν μέσω του κύματος πανικού στις αγορές ανά τον κόσμο, δεν έτυχαν της υποδοχής που τους αρμόζει από πλευράς επενδυτών, η οποία υπό κανονικές συνθήκες δίνει το έναυσμα για αγορές μετοχών. 

Εντέλει με μια ημέρα καθυστέρηση, οι αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece ο οποίος πλέον απαρτίζεται από οκτώ μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Μυτιληναίος, μαζί με τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν αποτινάξει το κλίμα αβεβαιότητας του τελευταίου διαστήματος στη Λεωφόρο Αθηνών.

Αναστροφή του αρνητικού κλίματος εξάλλου συντελείται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε καμία περίπτωση όμως η ανοδική αντίδραση δεν είναι της ίδιας κλίμακας με του ελληνικού χρηματιστηρίου. 

Η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Περί τις 14:20 o Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 2,87% και έχει αναρριχηθεί στις 870,72 μονάδες, 24 μονάδες υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τις 29 Μαρτίου όταν κατέγραψε κέρδη 3,29%. Ο τζίρος έχει φθάσει στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 20 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης παραμένει υψηλότερα του +3%, με αυτόν της Μεσαίας στο +1,18%. Ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιεί άλμα κατά 4,48%, πίσω μόνο από τον δείκτη του κλάδου των τροφίμων και ποτών που βρίσκεται στο +5%.  

Η μετοχή της Εθνικής κρατάει τα σκήπτρα με άνοδο της τάξεως του 6%, ενώ της Mytilineos (+3,11%) η οποία νωρίτερα ήταν εκείνη με τη δεύτερη καλύτερη εικόνα μεταξύ των μετοχών του FTSE Large Cap, έχει δώσει τη θέση της στην Τέρνα Ενεργειακή η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από της Εθνικής (οι αναφορές για πρόταση εξαγοράς από τη Macquarie πληθαίνουν). 

Eurobank, Jumbo και Coca Cola με κέρδη άνω του 5%, ενώ μόλις μία μετοχή παρουσιάζει υποτονικά κέρδη της τάξεως του 0,24%, αυτή της Ελλάκτωρ.

Από το γενικευμένο ανοδικό κλίμα απέχουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ υποχωρώντας κατά 0,43% και 0,70% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στον MSCI Greece οι Mytilineos και Εθνική Τράπεζα

ΟΤΕ: Στα 825 εκατ. ευρώ τα έσοδα α’ τριμήνου – Οι προοπτικές για το 2022

Coca-Cola HBC: Οργανική ανάπτυξη 24,2% το α’ τρίμηνο

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 521 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News