Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ράλι με το «καλημέρα» και άλμα 25 μονάδων με ώθηση από Εθνική, Mytilineos

Χρηματιστήριο: Ράλι με το «καλημέρα» και άλμα 25 μονάδων με ώθηση από Εθνική, Mytilineos

Με ένα ηχηρό ριμπάουντ το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει εισέλθει στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, αποφασισμένο να καλύψει το χαμένο έδαφος της δεύτερης εβδομάδας του Μαΐου, βρίσκοντας την αμέριστη στήριξη από τις μετοχές των Εθνικής και Mytilineos, μετά τη συμπερίληψή τους στον δείκτη MSCI Greece Standard. 

Η χθεσινή ανακοίνωση, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι οι δύο προαναφερθείσες μετοχές θα συμπεριληφθούν στον εν λόγω δείκτη, ενώ αντίθετα δεν επιβεβαιώθηκαν εκείνες που έκαναν λόγο για διαγραφές. Πλέον ο MSCI Greece απαρτίζεται από 8 μετοχές, τις δύο νεοεισερχόμενες και τις «παλιές», ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank, Jumbo και Coca Cola. Από την άλλη για τον «προβιβασμό» των δύο από τον MSCI Greece Small Cap, δεν υπήρξε κάποια αντικατάστασή τους. 

Οι αλλαγές στους δείκτες MSCI θα ισχύσουν από το κλείσιμο της 31ης Μαΐου. 

Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε χθες βράδυ, σε μια ημέρα που ήρθαν μια σειρά εταιρικά αποτελέσματα τα οποία κρίνονται ικανοποιητικά κατά βάση, από ΟΤΕ, Coca Cola, Πειραίως, ΕΛΠΕ και Τιτάν. Ωστόσο το όποιο θετικό κλίμα θα μπορούσε να προκύψει από τα χθεσινά αποτελέσματα, παρασύρθηκε από το κύμα πανικού που κατέβαλε χθες τις αγορές ανά τον κόσμο. 

Όμως, ήρθε η αλλαγή στον δείκτη MSCI Greece να αναστρέψει εν μέρει το χθεσινό αρνητικό κλίμα και να «φέρει αέρα πνοής» και για τα χθεσινά αποτελέσματα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών 

Τα χθεσινά «βαρίδια» οι τραπεζικές μετοχές έχουν αναλάβει τα ηνία (σε «συνεργασία» με τη μετοχή της Mytilineos) στη σημερινή συνεδρίαση και έχουν συμπαρασύρει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βγάζει μια τέτοιου εύρους αντίδραση για πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου και τα κέρδη της τάξεως του 3,29%.

Ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί ράλι με άνοδο 2,98% και έχει κάνει άλμα 23 μονάδων σκαρφαλώνοντας στις 871 μονάδες από τις 846 χθες, παίρνοντας ώθηση από τον τραπεζικό δείκτη που έχει εκτιναχθεί κατά 4,73%. 

Ο τζίρος έχει ήδη φθάσει στα 26 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 7 εκατ. τεμάχια. 

Με τις μετοχές της Εθνικής (+7,19%) και της Mytilineos (+6,61%) σε υψηλές πτήσεις και των Alpha Bank (+4,38%), Eurobank (+4,91%) να ακολουθούν, ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχει οριακά υπερβεί το +3%, ενώ χαμηλότερα με άνοδο 1,52% κινείται ο Mid Cap. 

Από τις μετοχές του FTSE Large Cap του ΑΔΜΗΕ και της ΕΥΔΑΠ παραμένουν αμετάβλητες, ενώ Ελλάκτωρ, ΟΛΠ οι μοναδικές με κέρδη μικρότερα του +1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στον MSCI Greece οι Mytilineos και Εθνική Τράπεζα

ΟΤΕ: Στα 825 εκατ. ευρώ τα έσοδα α’ τριμήνου – Οι προοπτικές για το 2022

Coca-Cola HBC: Οργανική ανάπτυξη 24,2% το α’ τρίμηνο

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 521 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News