Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 20:17
ΑΓΟΡΕΣ

Κατεβάζει ρυθμούς το sell off στα κρυπτονομίσματα: Άνω των 29.000 δολαρίων το Bitcoin

Κατεβάζει ρυθμούς το sell off στα κρυπτονομίσματα: Άνω των 29.000 δολαρίων το Bitcoin

Στο κόκκινο συνεχίζει να βρίσκεται η αγορά κρυπτονομισμάτων, έχοντας ωστόσο επανακτήσει ένα μέρος των σαρωτικών απωλειών που παρουσίαζε τις περασμένες ημέρες, αλλά και νωρίτερα σήμερα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Bitcoin, το οποίο σήμερα το πρωί φλέρταρε με το επίπεδο των 25.000 δολαρίων αυτή τη στιγμή βρίσκεται πέριξ των 29.274 δολαρίων σημειώνοντας απώλειες 3,25% περίπου. Συνεχίζει βέβαια να κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021. 

Το δέυτερο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα, το Ethereum καταγράφει πολύ μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του 10,04% με την τιμή του να βρίσκεται κοντά στα 1.991 δολάρια.

Το TerraUSD, το stablecoin που απασχόλησε έντονα τον επενδυτικό κόσμο χθες λόγω της τεράστιας διολίσθησής του συνεχίζει να σημειώνει απώλειες. Σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk, για το stablecoin, το οποίο είχε στόχο να είναι δεμένο στο 1 προς 1 με το δολάριο, αυτή τη στιγμή η αξία του αγγίζει τα 0,32 δολάρια. Το luna, το οποίο είναι κομμάτι της σύνδεσης του TerraUSD με το δολάριο, έχει χάσει το 99,36% της αξίας του το τελευταίο 24ωρο.

Οι απώλειες στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά και γενικά τα χτυπήματα στα επισφαλή περιουσιακά στοιχεία, πυροδοτήθηκαν λόγω των έντονων ανησυχιών που επικράτησαν εν μέρει λόγω του αυξημένου επιπέδου – σε σχέση με το προσδοκώμενο – του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι τιμές καταναλωτή ανήλθαν στο 8,3% παρουσιάζοντας μεν σημάδια αποκλιμάκωσης, παραμένοντας όμως σε υψηλό 40 ετών.

Επίσης, η αγορά κρυπτονομισμάτων αποθαρρύνθηκε από το συνεχιζόμενο sell off στον κλάδο της τεχνολογίας, τον οποίο και παραδοσιακά ακολουθεί. Αυτή τη στιγμή, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,48%. Τέλος, φαίνεται πως η κατάρρευση του TerraUSD, έχει αποθαρρύνει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να διογκώνει τις απώλειες κατά μήκος του ταμπλό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Sell-off δίχως τέλος στα κρυπτονομίσματα: Κάτω από τα 27.000 δολάρια το Bitcoin

Το Terra(ς) του crypto: Τι είναι αυτό που τρόμαξε την αγορά του bitcoin

Πώς η cryptoqueen βρέθηκε καταζητούμενη από τη Europol

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News